Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Eğitim-İş 16 yaşında

Eğitim-İş 16 yaşında

Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği, sendikanın kuruluşunun 16’ıncı yılını üyeleriyle birlikte bir kahvaltıda kutladı.

Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği, sendikanın kuruluşunun 16’ıncı yılını üyeleriyle birlikte bir kahvaltıda kutladı.

Çamlık Kafe’de düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Kent Konseyi ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat da katıldı.

Etkinlikte konuşan 205 üyeye sahip Eğitim-İş Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan, hükümetin, ilk altı aylık süre için öğretmen maaşlarına yüzde 5’lik artışı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Düşünün ki bu ülkede ayçiçeğine bile yüzde 61 oranında zam geldi. Asgari ücret bile öğretmen maaşlarını geçti veya geçmek üzere” dedi.

Pandemi sürerken okullarını açıldığını, ancak okullarını eksik personelle çalışmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Taylan, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl, Bandırma’daki okullarda çalışmaları için İŞKUR aracılığıyla verilen 150 kişilik personel sayısı bu yıl 41’e düştü. Okullarımızda ayrıca güvenlik konusunda sıkıntılar var. Bandırma’nın trafiği ise çok kötü. Bu durumdan öğrencilerimiz de olumsuz etkileniyor. Başta Liman AVM olmak üzere Bandırma’da uzun süredir tamamlanamayan kavşak düzenlemeleri bir an önce bitirilmeli.”

TOSUN KONUŞUYOR

Ardından kürsüye davet edilen Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Eğitim-İş ile düşünce ve eylem bazında birlikte hareket ettiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Belediye olarak son günlerde iki kreşimizi hizmete soktuk. Bu kreşlerimizde 2-6 yaş arası 240 çocuğumuz bulunuyor. Kreşlerimizde 19 öğretmenimiz görev yapıyor. Ayrıca, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerimiz için yaptığımız 5-6 katlı binamızda, 320 öğrencimize eğitim-öğretim veriyoruz. Geçen yıl, eski iskeledeki sıkışık binamızda 160 öğrencimize bu hizmet veriliyordu, bu yıl ise bu sayıyı 320’ye yükselttik.”

Halen ülkemizdeki birçok büyükşehir başta olmak üzere belediyelerin çoğunda sosyal demokratların görev yürüttüğüne dikkat çekerek, “Önümüzdeki yerel seçimlerde ‘Millet İttifakı’ olarak çok daha önemli başarılara imza atarak, vatandaşlarımıza hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Tosun, halen belediye çalışanlarına verdikleri maaşların çok iyi bir düzeyde olduğunu sözlerine ekledi.

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ÖDÜLLER

Ardından, Eğitim-İş Sendikası üyesi emekli öğretmenlere ödül ve plâketleri Belediye Başkanı Tolga Tosun, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve Eğitim-İş Sendikası Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan tarafından verildi.

Şu öğretmenler plâket aldı:

Ali Babaoğlu, Elmas Koşucu, Hilal Martin, İbrahim Bektöre, Nilgün Tokat, Baki Yaman, Sevinç Kundakçı, Songül Kurnaz, Ali Kaya, Hülya Adalı, Binnur Küçükakça, Gülay Çelik, Oya Barış, Erol Akça

Ödül töreninin ardından Eğitim-İş Bandırma Temsilciliğinin eski başkanlarından Erol Akun da düşünce ve duygularını açıkladı.

Daha sonra kuruluş yıldönümü anısına bir de pasta kesildi.

HABER : ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Eğitim- yaşında
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli