Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Eğitim-İş’ten yeni yasaya tepki

Eğitim-İş’ten yeni yasaya tepki

“Ülkemizin tek Başöğretmeni Atatürk’ümüzdür”

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na göre, “uzman öğretmenlik” ve “başöğretmenlik” unvanları için öğretmenlere, 19 Kasım’da, 81 ilde yazılı sınav yapılacak. Bu kapsamda öğretmenlere, Öğretmen Bilişim Ağı(ÖBA) üzerinden 180 ve 240 saatlik eğitim verilmesi planlanıyor.
EĞİTİM-İŞ’TEN SERT TEPKİ
Açıklanan mevzuata ve sınav sistemine tepki gösteren Eğitim-İş Sendikası Başkanı Kadem Özbay, sistemdeki çarpıklıklara dikkati çekerek, “Öğretmenlerin uzmanlığı ellerindeki diplomalardır” dedi. Uzmanlığın, sınıfta uygulamayla gerçekleşeceğine işaret eden Özbay, “Başöğretmenlik, unvan olarak sadece Atatürk’e ait olmalıdır” diye konuştu.
Kanunu “defolu” olarak niteleyen Özbay, şunları söyledi:
“Öğretmenler, zaten fakültelerinde alanlarına göre eğitim almaktadır. Bir matematik öğretmeni, ilgili fakülteden mezun olduğunda zaten uzmandır ve uzmanlık belgesi de elindeki diplomadır. Şimdi bu öğretmenlere, ‘Gel bakalım, ne kadar uzmansın? Haklarını ve sıfatını ona göre tekrar değerlendireceğiz’ demenin okulla da, eğitim-öğretimle de, vicdanla da yan yana gelir tarafı yoktur. Bu ülkenin tek bir Başöğretmeni, Atatürk’ümüz varken bu kanunda tanımlanan kariyer basamaklarından birine ‘Başöğretmen’ adı verilmesi de kanunun diğer bir büyük defosudur.”
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Eğitim-’ yasaya tepki
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı