Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Eğitim Sen, İdris Erdoğdu´ya sahip çıktı

Eğitim Sen, İdris Erdoğdu´ya sahip çıktı

Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi´nde 22 Haziran 2020 günü yapılan toplantıda, Kurum Müdür Yardımcısı Sertan Erdemli´nin fiili saldırısına uğrayan Eğitim-Sen üyesi İdris Erdoğdu Manyas İlçesi´ne atandı.

Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi´nde 22 Haziran 2020 günü yapılan toplantıda, Kurum Müdür Yardımcısı Sertan Erdemli´nin fiili saldırısına uğrayan Eğitim-Sen üyesi İdris Erdoğdu Manyas İlçesi´ne atandı.
Fiili saldırıyla karşı karşıya kalan üyelerinden İdris Erdoğdu´nun sürgün gibi bir atamayla Manyas´a gönderilmesine Eğitim-Sen Bandırma Baş Temsilcisi Erdal Doğru, yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi işyeri temsilcisi İdris Erdoğdu hakkında usulsüzce verilen kınama cezası ve sürgün niteliğindeki yer değiştirme kararının kabul edilemez olduğunun altını çizen Eğitim-Sen Bandırma Baş Temsilcisi Erdal Doğru, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?2014 yılından beri çalıştığı kurumunda gerek iş arkadaşları ile gerekse kurumdan hizmet alan vatandaşlarla uyum içinde çalışan üyemiz, idarenin kurum içindeki keyfi davranışlarına karşı her zaman yasal çerçevede itirazlarını dile getirmiş bu durum idarecileri rahatsız etmiştir. Üyemiz iş barışının bozulmaması için kurum içinde çeşitli dönemlerde yaşanan olumsuzlukları bertaraf etmek için olumlu çaba içinde olmuştur. Buna ilişkin kayıtlar Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü´nde bulunmaktadır. Hizmetin gereği olan bu kayıtları açıklamıyoruz ancak merak eden basın mensupları olayı araştırabilir. 22 Haziran 2020 tarihinde Rehberlik Araştırma Merkezi´nde yapılan toplantıda, üyemiz İdris Erdoğdu´ya tüm çalışanların gözü önünde Kurum Müdür Yardımcısı Sertan Erdemli tarafından fiili saldırıda bulunulmuştu. Üyemizin şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı. Olayın ciddiyeti ve kurumdaki ilişkilere vereceği zarar bilinmesine rağmen idare gereken hızda hareket etmeyerek incelemeyi Ekim ayında ancak başlattı. Soruşturmayı yapan müfettişler tanıkların açık beyanlarına rağmen üyemizi suçlu bularak hem idari ceza, hem de idari tedbir, yani görev yeri değişikliği talep etmişlerdir. İşyeri temsilcimiz İdris Erdoğdu açıkça suçsuz olmasına ve Bandırma İlçesinde alanında ihtiyaç olmasına rağmen ikinci defa cezalandırılarak Manyas İlçesi´ne sürülmüştür. Müdür Yardımcısı Sertan Erdemli ise fiili olarak saldıran taraf olmasına rağmen ödüllendirilmiş, aynı görevine devam etmektedir. Sendika olarak bu süreçte usulsüzlükleri idareyle paylaşarak düzeltilmesi için mücadele ettik. 10 Şubat 2021 tarihi itibariyle müfettişlerin haksız olarak verdiği kınama cezası, itirazımız sonucu İl Disiplin Kurulu´nca iptal edildi. Bu aşamaya kadar kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek adına sessiz kaldık. Aldığımız iptal kararı ile bir defa daha kanıtladık ki işyerlerinde idarecilerin keyfi tutumlarına karşı duran üyelerimiz uydurma gerekçelerle huzursuz edilmekte iş barışı liyakatsiz idareciler tarafından bozulmaktadır. Üyemizin en kısa zamanda eski görev yerine iade edilmesi için Balıkesir İdare Mahkemesine dava açtık. Hukukun temeli adalettir. Adaletin en kısa zamanda yerini bulmasını ve üyemizin eski görev yerine iadesini bekliyoruz.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli