Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Eğitim ve sporun el ele yürütülmesi amaçlanıyor

Eğitim ve sporun el ele yürütülmesi amaçlanıyor

Balıkesir Öğretmenevi´nde "Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi ile Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Balıkesir Öğretmenevi´nde "Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi ile Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.
Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları İsmail Demirhan ve Mehmet Suphi Olcay, ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Bilal Gölen katıldı.
Toplantıda; İlçe Kaymakamlarının "Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) "Projesi ile "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.
Eğitim faaliyetlerini çok önemsediklerini belirten Vali Yazıcı, devletimizin bütün imkânlarının eğitim için seferber edildiğini ifade ederek, sporla eğitimi birleştireceklerini belirtti.
Akademik eğitimin değerler eğitimi ile taçlandırılması gerektiğini belirten Vali Yazıcı, "Eğer bir ülkede geleceği görmek istiyorsanız o ülkenin çocuklarına bakmanız yeterli. Yeni nesiller için eğitim ve öğretimin önemini kuşkusuz hepimiz çok iyi biliyoruz. Hedefimiz gençlerin uygun bir spor dalıyla ilgilenmeleri ve spor kültürü edinmeleri. Sporun eğitimle birlikte yürütülmesi bizim en büyük isteğimiz." dedi.
Eğitimden taviz verilemeyeceğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Balıkesir olarak eğitimde kaliteyi artırmak için çalışıyoruz. Bunun için yoğun gayret sarf ediyoruz. Hedefimiz nedir? Bu konuda eğitim kalitesini artırıp daha iyi eğitim için yüksek seviyeye çıkmalıyız." dedi.
Balıkesir´de eğitimde hedeflenen amaçların gerçekleştirilmesi için eğitimcilere önemli görevlerin düştüğünün altını çizen Vali Yazıcı, "Eğitim alanında hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalar sonucunda önemli bir aşama kaydederek, iyi bir seviyeye geldiğimizi düşünüyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Gelecekte çocuklarımızı iyi yetiştirebilirsek, onları erdemli birer birey yapabilirsek yarının Türkiye´sini bu gençlerimiz oluşturacaktır. Biz bu işi sahiplendik. Hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bu projeye inanmak gerekiyor. Bu proje geleceğe hazırlıktır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli