Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eğitim İş Sendikası Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan: “Ülkemizin laik ve bilimsel eğitime ihtiyacı var”

Eğitim İş Sendikası Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan: “Ülkemizin laik ve bilimsel eğitime ihtiyacı var”

Eğitim İş Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan, ülkemizin laik ve bilimsel eğitime ihtiyaç duyduğuna dikkati çekti.

Eğitim İş Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan, ülkemizin laik ve bilimsel eğitime ihtiyaç duyduğuna dikkati çekti.
17 Ekim 2005 yılında kurulan sendikalarının Bandırma temsilciliğinde halen 210 üyenin bulunmasına karşın üye sayısının her geçen gün arttığına işaret eden Taylan, ülkemizdeki öğretmenlerin temel sorunlarının başında ekonomik yetersizlik içinde bulunmalarının geldiğinin altını çizerek şunları söyledi:
“Geçtiğimiz günlerde yetkili sendika Memur Sen, hükümetle toplu iş sözleşmesi imzaladı. Buna göre öğretmenlerin maaşlarına ilk altı ay için sadece yüzde 5’lik artış getirildi. Ülkemizdeki 1 milyon dolayındaki öğretmene verilen bu zam çok yetersizdir. Ayçiçek yağına gelen zam bile öğretmen maaş artışından fazla. Memur Sen’in eğitimdeki karşılığı olan Eğitim Birsen üyelerini bu duruma tepki göstererek istifa etmeye çağırıyorum.”
Bandırma’da, pandemi ortamında eğitim-öğretim veren okullardaki uzun ders saatlerinin yanlış olduğuna dikkati çeken Taylan, “Halen her okulumuzda, 2-3 sınıf karantinada bulunuyor. 40’ın üstünde öğrenci bulunan sınıflarımız mutlaka seyreltilmeli. Bizler, okullarımızın pandemi nedeniyle yeniden kapatılmasını istemiyoruz. Okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli sayısı çok yetersiz. Zaman zaman okullarımızda öğrencilere yönelik yaşanan şiddet olaylarına karşı elimiz kolumuz bağlı” dedi.
“LİSELER VADİSİ” ÇOK YANLIŞ
“Liseler Vadisi” ismi altında okulların aynı yere toplanmasının da yanlışlığına işaret eden Taylan, “Eğitim-öğretim şehir ve insanla iç içe olmalıdır. Okulları kent dışına taşımak çok yanlıştır. Bu yanlışın yapılması sonucunda bölgede güvenlik ve trafik sorunu yaşanmaktadır” dedi.
Hükümet politikalarıyla cumhuriyet değerlerinden ve Atatürkçü çizgiden uzaklaşıldığına işaret eden Taylan, “Özellikle cumhuriyet değerlerinden büyük ödünler verildi. Dindar gençlik yetiştirme düşüncesiyle yoğun bir imam hatipleşme gerçekleştirildi. Ülkemizin laik ve bilimsel bir eğitim sistemine ihtiyacı var” diye konuştu.
Gençlerimizin gelecekleri konusunda endişeler içine girdiklerini belirten Taylan, halen ülkemizde atama bekleyen 500 bin öğretmene gereksinim bulunduğunu, 44 bin dersliğe daha ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli