Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eğitimcilere ?Okul Öncesi Paylaşım? semineri

Eğitimcilere ?Okul Öncesi Paylaşım? semineri

Temel Eğitim Kurumları Paylaşım Toplantılarının ilki olan ?Okul Öncesi Paylaşım Toplantısı? 20 ilçenin Bağımsız Okul Öncesi Eğitim Yöneticilerine 8 Aralık 2015 Salı günü Balıkesir Yeni Öğretmenevi´nde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik planı doğrultusunda eğitim öğretimde kalite kapasite ve erişim temalarının gerçekleştirilmesi, okul öncesi eğitime katılımı artıracak hizmet sunum modellerini çeşitlendirmek, okul öncesi eğitim imkanları kısıtlı hane ve bölgelerin erişimini destekleyecek şekilde yaygınlaştırılması amacıyla Balıkesir´de planlanan ?Okul Öncesi Paylaşım Toplantısı? dört oturum olarak yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, bu tür toplantıları farklı okul türlerinde zaman zaman yaptıklarını ve dolayısıyla çok önemsediklerini, aynı okul türünde okul müdürlerinin de bu şekilde bir araya gelerek kendi sorunlarını, fikirlerini daha rahat görüşüp paylaşabildiklerini belirtti.
Cengiz, buradaki çalışma sonucunda da kitapçık halinde bir sonuç raporu bekliyorum.? sözlerine yer verdi.
Okul Öncesi Eğitime katkılarından dolayı okul öncesi eğitim yöneticilerine teşekkür eden Cengiz, devamında şunları kaydetti: ?Okul Öncesi Okullaşma oranı göreve başladığımda % 40- % 50 iken bugün bu oran % 91´e yükseldi. Hedefimiz % 100´e ulaşmak.?
Okul bünyelerindeki anasınıflarını doğru bulmadığını, okul öncesindeki çocuklarımızın müstakil anaokullarında eğitim görmesini, akranlarıyla etkileşim halinde olmasını istediklerini dile getiren Cengiz, Balıkesir´deki tüm öğretim türlerinde tekli öğretimi hedeflediklerini belirterek normal öğretime geçiş sürecini 2017 yılına kadar tamamlayacakları sözünü verdi. Bağımsız Anaokullarında 36 rakamının düşük bir rakam olduğunu, İlçelerde Kaymakam, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte harekete geçerek anasınıflarından anaokullarına doğru yönelme talebini dile getirdi.
20 İlçeden katılan 35 Bağımsız Okul Öncesi Eğitim Yöneticilerinin İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz´e yönelttikleri öneri, istek ve dileklerin görüşülmesinin ardından ?Okul Öncesi Paylaşım Toplantısı? dört oturum halinde gerçekleştirildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli