Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Eğitimcilerin ?Mesleki Eğitim Çalıştayı? tamamlandı

Eğitimcilerin ?Mesleki Eğitim Çalıştayı? tamamlandı

Mesleki Eğitim Çalıştayı 10-11 Aralık 2015 tarihlerinde iki çalışma grubu halinde Balıkesir Yeni Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Mesleki Eğitimin Milli Eğitim Sistemi içerisindeki yeri, gelecek vizyonu, toplumdaki algısı, verilen eğitimin artısı ve eksisi, zorunlu eğitimin çırak sayılarına yansımaları, işletmelerin beklentileri, Milli Eğitim Müdürlüğünün aktif hale gelmesi için yapılan çalışmalar, öğretim süreleri, çırakların sigorta işlemleri, meslek liselerinden ayrılan öğrencilerin merkezlerde eğitimlerine devam edebilmeleri, eğitimde kalitenin artırılması vb konularında yaşanan sorunların çözümü yönünde görüş oluşturulması raporlaştırılması, Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turhan Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Çalıştayına Yrd. Doç. Dr. Gültekin Kuvat, Yrd. Doç.Dr. Suat Kara, İş Kur Temsilcileri, Oda Başkanları, KOSGEB Temsilcisi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürleri, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürleri ve Halk Eğitim Müdürleri katıldı.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turhan Demirtaş, İlimizdeki Mesleki Eğitim Kurumlarının genel durumu hakkında bilgi verdiği sunumunda mesleki eğitimin amacının toplumun hedefleri ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılması olduğunu belirterek, eğitim merkezlerinin de toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği eğitim kurumları olduğunu dile getirdi.
İki gün süren ?Mesleki Eğitim Çalıştayı? 11 Aralık 2015 Cuma günü gerçekleştirilen sertifika töreninde İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Cengiz´in çalıştaya katkı sunan hocalara ve katılımcılara teşekkür etmesi ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli