Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

EKK Başkanı Erol Ayvaz yeniden seçildi

EKK Başkanı Erol Ayvaz yeniden seçildi

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (EKK) Bölge Birliği olağan genel kurul toplantısı Otel Basride yapıldı.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (EKK) Bölge Birliği olağan genel kurul toplantısı Otel Basri`de yapıldı. 
EKK Başkanı Erol Ayvaz, üyelerin desteğini alarak tek liste ile girdiği seçimlerde yeniden başkan seçildi.
EKK genel kurulunda mevcut Başkan Erol Ayvaz yeniden güven tazelerken, Yasa gereği geçen dönemki genel kurulda 9 kişilik yönetim kurulu 5`e düşürülürken, yeni yönetim 5 kişiden oluştu.
EKK Genel Kuruluna Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, UMESO Başkanı İsmail Pala, Berberler Odası Başkanı İbrahim Demirer, İnşaatçılar Odası Başkanı Hayrettin Demirbaş, Camcılar ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Sami Pak, Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Erol, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Turgay Kapan, Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız, Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç, Marangozlar Odası Başkanı Kamil Güler, KÜÇÜKSAN Başkanı Mustafa Çanakçı ve kooperatif üyeleri katıldı.
Genel kurulda konuşan EKK Başkanı Erol Ayvaz, 2013 yılı içerisinde kooperatife 45 yeni ortağın giriş yaptığını, çeşitli sebeplerle 96 ortağın ortaklıktan çıkarıldığını, yeni katılan ortaklarla 2013 yılı içerisinde plasmanın 13.500.000.00 liraya çıktığını söyledi.
Yıl içerisinde 9.350.000.00 lira yeni kredi % 5 faiz oranı ile kullandırıldığını ifade eden Ayvaz, "Kooperatifimiz Halk Bankası`nın 31.12.2013 tarihli değerlendirmesine göre Türkiye`de 1. grupta yer alıp kredi limitimiz 125.000.00 lira olarak kullandırıldı. Fon için kesilen aidat ve sermayelerin geri ödendiği tek bölge Balıkesir bölgesidir. Bölgemiz dışında hiçbir yerde aidat ve sermayeler tam olarak geri ödenmedi. Bizim yaptığımız çalışmanın ortaklarımızın güvenini boşa çıkartmadığımız gibi paranızın kuruşuna bile dokunulmadı." dedi.
Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Erol Ayvaz, İsmail Pala, Sadettin Ercan, İbrahim Demirer, İbrahim Kuru. Denetim Kurulu: Nuri Kaya, Turhan Bizsan.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli