Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ekmekte gramaj kontrolü

Ekmekte gramaj kontrolü

Edremit Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ilçedeki ekmek fırınları denetlendi.

Edremit Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ilçedeki ekmek fırınları denetlendi.
Denetimlerde ekmekteki gramajlara, ruhsat ve bacaların filtreleri ile kılık kıyafetler ve fiziki koşullara kadar genel bir denetim yapıldı.
Fırınları tek tek dolaşıp üretilen ekmeklerin gramajlarının doğru olup olmadığı, ruhsatı bulunup bulunmadığı, bacalarında filtre olup olmadığını denetleyen ekipler, aynı zamanda ekmekleri yanlarında getirdikleri terazi ile tek tek ölçerek gramajlarının yerinde olup olmadığını kontrol ettiler.
Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, rutin denetimlerin periyodik olarak devam ettiğini ancak gelen şikayetlerin hemen değerlendirildiğini belirterek “Halkımızın sağlığını korumak için fırınlarda rutin olarak denetimler gerçekleştiriyoruz. İlçemizde birçok fırının koşullara uygun olduğu görülürken kurallara uymayan işletmeler hakkında yasal işlem uyguluyoruz” açıklamasında bulundular.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da halkın en önemli tüketim maddelerinden olan ekmeğin sağlıklı bir şekilde sofralara ulaşabilmesi için belediye olarak fırınların düzenli olarak denetleneceğini söyledi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli