Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Elektrik hırsızlarına geçit yok

Elektrik hırsızlarına geçit yok

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), kaçak elektrik kullanımını en alt seviyeye düşürmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), kaçak elektrik kullanımını en alt seviyeye düşürmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Yeni oluşturulan `mobil ekipler` ile çalışmalarını sürdüren UEDAŞ ekipleri, hizmet verdiği Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale`de kaçak elektrik kullananların tespiti için yoğun bir çalışma programı sürdürüyor.
7/24 çalışıyorlar 
Sorumluk sahası olan Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova`da toplam 115 kişilik ekipten oluşan mobil ve değerlendirme ekiplerinin 24 saat takipte olduklarını belirten UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, "Öncelikli amacımız, direk kaçak, sızma ve kaçak elektrik bağlamalarını tespit ederek gerekli cezai ve hukuki uygulamaları başlatmak. 7/24 çalışma esasına dayalı çalışma programımız dahilinde ekiplerimiz usulsüz olarak bağlanan elektriği hemen keserek müdahale ediyor. Ekiplerimiz, kaçak elektriği tespit edebilen gelişmiş cihazlarla donatılmış durumda. Tüm abonelerimizin kontrollerini tek tek gerçekleştirerek, kaçak ve usulsüz enerji tüketimi tespit edilen aboneler hakkında gereken işlemi başlatıyoruz." dedi. 
Çok sayıda cezai işlem uygulandı
Borcundan dolayı enerjisi kesilen abonelerin enerjilerini izinsiz şekilde bağlamalarının da kaçak ve usulsüz elektrik kullanımı kapsamına girdiğini kaydeden İslamoğlu, yapılan kontrollerde usulsüz elektrik kullanan çok sayıda aboneye cezai işlem uygulandığını ifade etti. 
Kaçak elektrik kullanım oranını azaltmak için tarama çalışmalarına yoğunluk verdiklerini belirten Mehmet İslamoğlu, kaçak elektrik kullanım oranını azaltmak amacıyla enerji nakil hatlarının yer altına alınma çalışmalarının sürdüğü bilgisini verdi. 
Elektrikte kaçak azalırsa faturada azalır
Hatların yer altına alınmasıyla birlikte elektrik kesintilerinin de önüne geçileceğini vurgulayan İslamoğlu, "Elektrikteki kayıp-kaçak oranı ne kadar az olursa, abonelerin daha az enerji bedeli ödeyeceği gibi sağlıklı bir elektrik tüketimi de sağlanmış olacak. Kayıp-kaçak oranımız Türkiye ortalamasının altında ancak amacımız bu oranları daha aşağı seviyeye çekmek. Kaçak taraması çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürecek." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli