Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Elektrik sayaçlarında bakım ve değişim parası kalkıyor

Elektrik sayaçlarında bakım ve değişim parası kalkıyor

Elektrik dağıtım şirketlerinin değiştirilen sayaçlar için abonelerden para alması tepkilere neden olunca bakanlık geri adım attı. 2014ten itibaren elektrik sayaçlarının bakım ve değişimi için abonelerden hiçbir ücret alınmayacak.

Elektrik dağıtım şirketlerinin değiştirilen sayaçlar için abonelerden para alması tepkilere neden olunca bakanlık geri adım attı. 2014`ten itibaren elektrik sayaçlarının bakım ve değişimi için abonelerden hiçbir ücret alınmayacak.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2014`ten itibaren elektrik sayaçlarının bakım ve değişimi için abonelerden hiçbir ücret alınmayacağını açıkladı. Bakan Yıldız, bunun için gerekli yasal değişikliğin de geçen yıl yapıldığı bilgisine yer verdi.
Bilindiği gibi elektrik dağıtım şirketleri önceki yıl abonelerden 50,7 milyon lira sayaç-sökme takma bedeli ve 132 milyon lira da sayaç okuma parası olmak üzere toplam 182,7 milyon lira tahsil etti.
Yasa gereği elektrik dahil 10 yılını dolduran sayaçların değiştirilmesi gerekiyor. Kamu eliyle yapılan elektrik dağıtımının bazı bölgelerde özelleştirilmesiyle, şirketler sayaç değiştirme çalışmalarını hızlandırdı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu mevzuatı gereği dağıtım şirketleri, değiştirilen sayaçlar için abonelerden 40-50 lira civarı bir ücret alıyor. Enerji Bakanlığı verilerine göre halen kullanımda olan yaklaşık 33 milyon sayacın yaklaşık 8 milyonu değiştirildi. 
Bakan Yıldız, 27 Ocak`taki açıklamasında 24 milyon abonenin sayaçlarını 5 yılda yenileyeceklerini söylemişti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı