Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Elektrikli tehli-kemakinası

Elektrikli tehli-kemakinası

Son günlerde moda haline gelen elektrikli bisikletin kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Elektrik dışında herhangi bir enerji harcamaması, ehliyet, ruhsat vize, vergi ve plaka gibi ek masrafları olmadığı için vatandaşlar tarafından tercih edilen

Son günlerde moda haline gelen elektrikli bisikletin kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Elektrik dışında herhangi bir enerji harcamaması, ehliyet, ruhsat vize, vergi ve plaka gibi ek masrafları olmadığı için vatandaşlar tarafından tercih edilen elektrikli bisikletler yasal olarak sadece trafiğe kapalı alanlarda ve bisiklet yollarında kullanılması gerekiyor. Görünüş itibariyle motosikletten hiçbir farkı olmayan, elektrikli olduğundan ses çıkarmayan bu yeni ulaşım araçları ehliyetsiz sürücüleriyle Erdek trafiğinde araçlar ve yayalar için tehlike saçıyor.
Elektrikli bisiklet kullanımı konusunda herhangi bir yasa ve yönetmeliğin bugüne kadar çıkarılmaması nedeniyle, özellikle çok küçük yaştaki çocukların eğlence aracı olarak kullandığı elektrikli bisikletlerle, çok yakın bir zamanda acı bir olay yaşanmadan yetkililerden bu konuda gerekli yasal süreci başlatmaları isteniyor.
Son günlerde büyük rağbet gören elektrikli bisikletlerin yasal olarak bisiklet ile aynı sınıfta tutulmasının yanlışlığına dikkat çeken duyarlı vatandaşlar, elektrikli bisikletlerle ilgili herhangi bir yasal düzenleme yapılmaması satıcıların iştahını kabartmış gibi görünüyor. Elektrikli bisikletlerin ehliyet, ruhsat, plaka vize ve vergi gibi kullanıcıya ek maliyet çıkarmadığını ve kask kullanımının zorunlu olmadığını söyleyen satıcılar bu yolla vatandaşların rahat ve masrafsız bir şekilde seyahat edebileceklerini vaat ediyor. Ekonomik fiyatlarla elektrikli bisiklet sahibi olan ve yeterince bilgilendirilmeyen vatandaşlar da yeni araçlarıyla trafiğe çıkmaktan çekinmiyor.
Trafikte, tehlikelere yol açan ve bu konuda yasal bir uygulama zafiyeti olduğu için 12-15 yaş arasındaki sürücülere cezai işlem uygulayamayan Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerinin ise 50 cc altı elektrikli bisiklet için A1, 50 cc üzeri elektrikli bisikletler için de sürücülerden A2 sürücü belgesi istenmesi için girişimde bulunduğu öğrenildi. Bu uygulamanın kabul edilip, yürürlüğe girmesi halinde 17 yaş altındaki gençlerin elektrikli bisiklet kullanması sona erecek.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu