Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ellerde bayraklarla Taksim olayları kınandı

Ellerde bayraklarla Taksim olayları kınandı

Taksim Gezi Parkında yaşanan olaylara tepki olmak üzere ilçemizde de düzenlenen eyleme de kalabalık bir topluluk katıldı.

Taksim Gezi Parkı`nda yaşanan olaylara tepki olmak üzere ilçemizde de düzenlenen eyleme de kalabalık bir topluluk katıldı. Cumhuriyet alanındaki eylem ve basın açıklamasına CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği, Serhat İleri Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Alevi Bektaş Kültür Derneği başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar destek verdi. Alanda Türk bayrakları ile birlikte toplanan topluluk, hükümete yönelik sloganlar attılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından Atatürk`ün Bursa nutkundan bir bölüm okundu. Zafer Filiz`in seslendirdiği  basın açıklamasında şöyle denildi:
"Bir şarkı söylemek istedim, bıçaklanmadan, kesilmeden önce gölgesinde. Âşıkların, sevdâlıların hayâller kurduğu Taksim Meydanı`nda. Tüm dünya manşetten verdi hâlimizi. `İyi oldu` dercesine sevindiler, mutlu oldular emperyalist güçler. Ey benim insanım! Her başlangıcın bir sonu, her sonun da bir başlangıcı vardır. İşte Edirne`den, Hakkari`ye, Kuvay-ı Milliye hareketinde sona yaklaşıldı. Güzel ülkem, canım vatanım için gelin, hep birlikte yeni bir sayfa açalım. Sen demeyelim, onlar demeyelim, ötekiler hiç demeyelim. Hep birlikte, tek yürek, tek ağız biz diyelim.
Azar azar, bölük bölük, avuç içi kadar da olsak, bu ülkeyi böldürmeyelim, sattırmayalım. Kişisel çıkarlarımız için peşkeş çektirmeyelim. Sen ki, Mustafa Kemal`in evladısın. Durabildiler mi, emperyalist güçler, mihraklar, karşısında Ata`mın? Çanakkale`deki 250 bin, Güneydoğu`daki 30 bin şehidimiz, bu ülke için canlarını hiçe sayarak ölenler sormaz mı sanırsın sana bunun hesabını? Mahşer günü hakkını helâl eder mi sanırsın? Nedir bu gaflet, nedir bu vurdumduymazlık? Senedin mi var, edindiklerini cebine koyup götürmeye? Sen fâni değil misin? Nedir bu hırs, nedir bu öfke, nefret, kin? Avuç avuç, bölük bölük, pâre pâre olsak da yeteriz biz, yüreğimizdeki iman ateşiyle. Atam, sen rahat ol, senin bıraktığın devrimlerinin koruyucusuyuz. Senin misyonundan bir adım bile geri atmadık, atmayacağız ve de bölünmeyeceğiz. İnadına daha çok birbirimize sarılıp, seveceğiz. Artık milli birlik dayanışması başlamıştır. Tek beyin gücü, tek vücut olma zamanıdır. Ne mutlu Türk`üm diyene!"
Filiz, daha sonra Atatürk`ün, halkın kararına her zaman saygı duyulması gerektiğine dikkati çeken bir anısını alanda bulunanlarla paylaştı.
Cumhuriyet alanındaki eylem sırasında, AKP ilçe binası önünde polisin önlem aldığı dikkati çekti.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı