Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Emeğin Sesi” ses getirdi

“Emeğin Sesi” ses getirdi

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kapsamında, Bandırma Kent Konseyi Kadın Meclisi Diksiyon Atölyesi’nin hazırladığı “Emeğin Sesi” programı ilgi gördü.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliği kalabalık bir topluluk izledi.
Bandırma Belediyesi, Bandırma Kent Konseyi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün desteğinde sunulan etkinliğin açış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Karaaslan yaptı. Karaaslan, etkinliği deprem felaketinde yaşamlarını yitirenlere ithafen hazırladıklarını belirterek, “Gelecek güzel günleri yaratmanın sorumluluğunu üstleniyoruz” dedi.
Karaaslan, konuşması sırasında, Bandırma’da kadın hareketini başlatan Nesrin Aydoğmuş’un yanı sıra Nakiye Kandemir Altıparmak ve Melahat Gökdeniz’i de andı.
Çeşitli şiirlerin seslendirildiği etkinlikte, Türkiye’de sahneye çıkan ilk kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale ve ilk kadın ressamlarımızdan Fahrünisa Zeid anıldı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar ile gerçekleştirilen söyleşinin ardından fotoğraf sanatçısı Ebru Alşan’ın fotoğrafları video aracılığıyla izletildi. 
Bandırma Kent Konseyi Kadın Meclisi Diksiyon Atölyesi öğretmeni Zeynep Bayraktutan’ın, Behçet Necatigil’in, “Sevgilerde” isimli şiirini seslendirmesinden sonra plaket ve sertifika töreni düzenlendi.
Plaketleri ve sertifikaları Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cüneyt Taşkın verdiler. Haber: ÖNDER BALIKÇI
 



Anahtar Kelimeler: “Emeğin getirdi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı