Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Emekli mühendisin çevre mücadelesi

Emekli mühendisin çevre mücadelesi

Yaz aylarında Erdek´te oturan Ahmet Özbil Durul, çevre mücadelesini yasal yollardan sürdürüyor.

Yaz aylarında Erdek´te oturan Ahmet Özbil Durul, çevre mücadelesini yasal yollardan sürdürüyor.
Kış aylarında, Erdekli eşiyle birlikte İstanbul´da oturan 70 yaşındaki emekli elektrik mühendisi Durul, yazın oturmakta oldukları Erdek Zübeyde Hanım Caddesi, Harunlar Apartmanı, No: 88´deki altı dairelik apartmanın bahçesinde yer alan ceviz ağacının kendilerine sorulmadan, aynı apartmandaki Mehmet Vural ve Sadık Taman tarafından kesildiğini öne sürerek, Erdek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Yapılan inceleme sonucunda, Vural ve Taman hakkında, Asliye Ceza Mahkemesi´nde kamu davası açıldı. Asliye Ceza Mahkemesi´nde yargılanan Vural ve Taman, söz konusu ağacı, güneşi engellemesi, gölgesinde sinekler oluşması ve yapraklarını kimsenin temizlememesi nedeniyle kestiklerini kabul ettiler. Ancak mahkeme, ağacı kestiklerini itiraf eden iki kişiyi de beraat ettirdiği kararında özetle şöyle dedi:
?Sanıkların üzerlerine atılı, müştekiye karşı mala zarar verme suçuna konu, kesilen ceviz ağacının, sitenin ortak kullanım alanı içinde kaldığı, müşteki ve sanıkların anlatımları ile sabit olduğu, bu durumu ile sanıkların da ortak kullanım alanında bulunan ceviz ağacı üzerinde hisse sahibi oldukları, kesilen ceviz ağacının münhasıran müştekiye ait olmadığı, sanıkların eylemlerinin müştekiye karşı suç işleme kastı içermediği, mala zarar verme suçunun, birisinin malına kasten zarar verme kastıyla hareket etmedikleri ve kesilen ceviz ağacında da müştekinin hissesi oranında sanıkların da hissedar olduğu, bu durumda suçun yasal unsurları oluşmadığından müşteki ve sanıklar arasındaki uyuşmazlığın hukuki ihtilaf niteliğinde olduğu kanaati ile yasal unsurları oluşmayan sanıkların üzerlerine atılı mala verme suçundan ayrı ayrı beraatlarına karar verilmiştir.?
KARARI TEMYİZ ETTİ
Ahmet Özbil Durul, mahkemenin bu kararını Yargıtay´a başvurarak temyiz etti. Gazetemize açıklamada bulunan Durul, ?Mahkeme kararına elbette ki saygılıyım. Ancak, mahkemenin, sanıkların itiraflarına rağmen ceza vermemesini anlayamıyorum. Ortak kullanım alanımız içindeki ağacın bizden habersiz kesilmesi hem Kat Mülkiyeti Yasası´na aykırıdır, hem de Orman İşletme´den, bu ağacın kesimi için onay alınmamıştır. Bu nedenle karara, Yargıtay´da itiraz ediyorum? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli