Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Emekli öğretmenin paraları son anda kurtuldu

Emekli öğretmenin paraları son anda kurtuldu

Emekli öğretmeni telefon dolandırıcılarının elinden polis ile öğretmen kızı kurtardı

Emekli öğretmeni telefon dolandırıcılarının elinden polis ile öğretmen kızı kurtardı
Bandırma’da , telefon dolandırıcıları, 107 bin TL’yi polisin dikkati sayesinde ele geçiremedi. Bandırma’da, kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, 72 yaşındaki emekli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Özay Ş. isimli kadını telefonla arayarak, “Banka hesabınızdaki paranızı ele geçirecekler. Hemen paranızı bankadan çekmeniz gerekiyor” dedi.

Yaklaşık 3 saat telefonu hiç kapatmadan dolandırıcılarla konuşan Özay Ş.’nin kızı Demet Ş., durumdan şüphelenerek 155 Polis İmdat Hattı’nı aradı. Bu arada, telefon ile bankaya yönlendirilen anne Özay Ş., hesabından 107 bin TL’yi çekti ve bankanın önünde, hattın diğer ucundaki telefon dolandırıcılarıyla konuşmaya devam etti. İhbarı alan Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, banka önüne gitti. Çantasındaki parayı yakınlardaki bir çöp kovasına bırakması istenilen Özay Ş., polisin özenli çalışması sonucunda paraları, dolandırıcılar ele geçiremeden bulundu. Gerçek polislerle buluşan Özay Ş.’nin telefon hattındaki dolandırıcılar, telefon görüşmesini sonlandırdı. Polis, telefon kayıtlarından yola çıkarak dolandırıcıların peşine düşerken, Özay Ş.,parasını dolandırıcıların elinden kurtarmanın sevincini yaşadı.
İki kız çocuğu sahibi olan Özay Ş., çocuklarıyla birlikte Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç’ı makamında ziyaret etti ve polisin dikkatli ve özenli çalışması nedeniyle teşekkür etti. Müdür Kılıç ise halkın bu gibi olaylar karşısında daha dikkatli olmalarını ve şüpheli her durumun mutlaka 155 Polis İmdat Hattı’na ihbar edilmesi gerektiğini söyledi. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli