Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Emekli temizlik işçisi gönüllü olarak ilçeyi temizliyor

Emekli temizlik işçisi gönüllü olarak ilçeyi temizliyor

Emekli temizlik işçisi Manyas’ta gönüllü olarak temizlik yapıyor.

Kartal Belediye Başkanlığı’nda çalışırken emekli olduktan sonra Manyas’a yerleşen Doğan Onuk (56) bu kez ilçemizde gönüllü olarak temizlik işçisi olarak çalışıyor. 
İstanbul-Kartal Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalıştıktan sonra emekli olan Doğan Onuk (56) "İki çocuk babasıyım, eşimden ayrıyım, emekli olduktan sonra bir arkadaşımın aracılığıyla önce Avşa adasına gittim, orada beni kızdırdılar sonra buraya geldim, Manyas'ın temizliği için uğraşıyorum, ben temizliği çok seviyorum, bu işten yıllarca ekmek yedim. Burada da belediyeden aldığım süpürge, kürek ve araba ile gün boyu şehrin içerisini, camileri ve diğer resmi kurumların çevresini temizliyorum. Bu işi severek karşılıksız yapıyorum. Allah Devletimize zeval vermesin.” dedi. 
Haftanın bir gününü ilçe dışında bulunan Atatürk Mahallesi’ne (TOKİ) giderek orada temizlik yaptığını söyleyen Onuk “Hiç bir karşılık beklemeden, fahri olarak bu işi üstlendim.“ dedi. 
Bazı esnafların emeğimin karşılığı olarak cüzi miktar da olsa yardımda bulundukları fahri temizlik işçisi için Çarşı esnaflarından Hayati Karan ve Hüseyin Genç yaptıkları konuşmalarında "Bu arkadaşı her gün buralarda görüyoruz, hepimize faydan dokunuyor. Kendisinden Allah razı olsun. Yerde bir çöp bile bulsa alıyor keşke herkes böyle olsa.” dedi. Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı