Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Emekliler Derneği’nde Ahmet Türkmen dönemi

Emekliler Derneği’nde Ahmet Türkmen dönemi

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şubesi başkanlığına Ahmet Türkmen seçildi.

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şubesi başkanlığına Ahmet Türkmen seçildi.
Şube başkanlığını yıllarca yürüttükten sonra birkaç ay önce Mithat Günüç’ün yaşamını yitirmesi nedeniyle eski belediye binası düğün salonunda, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’ün divan başkanlığında gerçekleşen olağanüstü genel kurula üyelerin ilgi gösterdiği dikkati çekti.
5500 aktif üyesi bulunan şubenin genel kurulunda konuşan Genel Başkan Kazım Ergün, “Kimse emeklire üvet evlat muamelesi yapamaz. Biz dilenci değiliz” dedi.
Emeklilerin anne, baba olduklarına işaret eden Ergün, şunları söyledi:
“Annesine, babasına yanlış yapanın yatacak yeri yoktur. Emeklilere verilen ikramiyeler bizim sayemizde gerçekleşti. Biz, maaşlarımıza seyyanen zam istiyoruz. Çünkü yüzdeli zamlar, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Türkiye, bugün yangın yerine döndü. Emekliler, çok zor koşullarda yaşıyor. Emeklinin evi yoksa ve kirada oturuyorsa, hele hele bir de 4 çocukluysa yaşamıyor demektir. Emekliyi üzenler, rahat yüzü görmezler. Emeklilerin rahat olduğu, yüzlerinin güldüğü, sağlık sorunlarının çözüldüğü ülkeler gelişmiş ve ilerlemiş ülkelerdir.”
Genel başkan Kazım Ergün, “Bugün, bu genel kurulumuzda yönetime gelmek için iki liste yarışacak. Biz, burada hakem olarak bulunuyoruz. İki listeye de eşit uzaklıktayız. Tercih hakkı siz değerli üyelerimizindir” diye konuştu.
ADAYLAR KONUŞUYOR
Ardından ilk konuşmayı Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şubesi başkan adaylarından Ahmet Türkmen yaptı. Türkmen, vefat eden eski başkan Mithat Günüç’ü anarak başladığı konuşmasında, göreve seçildikleri takdirde şubelerini kiradan kurtararak, şubeye ait yeni bir hizmet binası satın almayı planladıklarını belirtti. Emeklilerin kömür sorununu da çözeceklerine işaret eden Türkmen, ayrıca Bandırma’ya, emekliler için bir huzurevi açmak istediklerini sözlerine ekledi.
Şubenin diğer başkan adayı Yasemin Kocuklu da, göreve geldikleri takdirde, eski başkan Mithat Günüç’ün kendilerine bıraktığı çıtayı daha da yükseğe çıkarmak için çaba harcayacaklarını belirterek, “Göreve seçilirsek, üyelerimize yeni bir görev anlayışı ve vizyonuyla hizmet vereceğiz. Şubemize sosyal tesis ve yaşlılar bakım evi kazandırmaya çalışacağız” dedi.
OY SAYIMI
Gizli oy, açık tasnife göre gerçekleşen seçime 225 üyenin katıldığı, 217’sinin oyunu kullandığı, 4 oyun ise geçersiz çıktığı belirlenirken, 128 oy alan Ahmet Türkmen’e ait liste seçimi kazandı. Yasemin Kocuklu’ya ait listeye ise 85 oy çıktı.
Başkanlığa seçilen Ahmet Türkmen’in yönetim kurulunda Nevzat Man, Esen Ersoy, Mülkü İnci ve Betül Moralı yer aldı. Denetim kurulu ise Ömer C. Gözükara, Sevcan Kasdemir ve Ahmet Varnalı’dan oluştu.
Seçimi kaybeden Yasemin Kocuklu’ya ait yönetim kurulu listesinde ise Özden Türker, Hakan Çapar, Özlem Uçar ve Hülya Baytan, denetim kurulunda ise Zeki Aydoğan, Adem Ertürk ve Duygu Ürkmez bulunuyordu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli