Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Emekliler “geçinemiyoruz”

Emekliler “geçinemiyoruz”

Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan DİSK'e bağlı Emekli Sen Bandırma Şubesi üyeleri eylem yaptı.

Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan DİSK'e bağlı Emekli Sen Bandırma Şubesi üyeleri eylem yaptı. 
Bandırma’da eylem yapan emekliler, ikramiyenin asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde güncellenmesi gerektiğini haykırdı. 
DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış’ın okuduğu basın açıklamasında şunlar kaydedildi: okuduğu basın açıklamasında “Kendi soframızdan her gün bir dilim ekmeğin nasıl eksildiğini deneyimliyoruz. Bir kez daha görüyoruz ki aynı gemide değiliz. Sermaye ve yüzü her daim sermayeye dönük iktidar ile bu ülkenin işçileri, emekçileri, emeklileri, gençleri aynı gemide değil. ‘İşçileri enflasyona ezdirmedik’ diyenler, işçilerin maaşlarına, daha ceplerine girmeden el koyuyor. Elektrikten suya, doğal gazdan ulaşıma en temel kamu hizmetlerine gelen zamlar işçileri, emekçileri, emeklileri sefalete sürüklemeye, açlığa ve yoksulluğa mahkum etmeye devam ediyor.” 
2018 yılında, yılda iki kez verilmeye başlanan ve bu yıl da 1100 TL olarak verilmeye devam edilecek emekli ikramiyelerinin bu ekonomik koşullarda anlamını yitirdiğini dile getiren Balkış “Bu ikramiyenin asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde güncellenmesi gerekiyor.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Emekliler “geçinemiyoruz”
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı