Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Emeklilerden Bandırma’da maaş protestosu

Emeklilerden Bandırma’da maaş protestosu

DİSK’e bağlı Emekli Sendikası’na (Emekli-Sen) üye emekliler, Bandırma’da emekli maaşlarını protesto ederek insan onuruna yaraşır ücret talebini dile getirdi.

Emekli-Sen tüm yurtta aynı anda bir basın açıklaması yaparak emeklilerin sandıkta hesap soracaklarını bildirdi. 
Basın açıklamasını okuyan Emekli-Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, “3 Nisan 2023 tarihinde sarayın uydurma İstatistik Kurumu açıklamalar yaptı. Yıllık enflasyon % 50 – 51’miş ama biz biliyoruz ki, mutfaktaki enflasyon gıda enflasyonu % 87’dir.” dedi. 
Balkış, devam açıklamasını şöyle sürdürdü: “Emekliler, emekçiler, memurlar açıklanan yalan enflasyon yüzünden açlığa ve sefalete mahkum edilmiştir. Bir de yapılan açıklamalara göre iyileştirmeler düzenlemeler emeklileri açlık ve yoksulluk kıskacından kurtarmamıştır Saray iktidarı Türkiye’de bütün ücretlerde olduğu gibi emekli maaşı belirlenmesinde de refahta Eşitlik değil yoksullukta dibe doğru eşitlik ilkesini benimsemiştir. Demokrasi eşitlik ve adalette dibe doğru yarışanlardan hesap soracağız. Emeklilere müjde; iyileştirmeler yapıyoruz diyerek sadece en düşük emekli aylığına zam yapanlar emekliliği 2’ye bölmeye çalışanlar umduklarını bulamayacaklardır bu zam bir aldatmacadır emeklilerin geneline bir zam iyileştirme yapılmamıştır. Kök ücretimiz aynı kalmıştır. Susmuyoruz, helalleşmiyoruz hem sokakta hem de sandıkta hesap soruyoruz. Emekliler sarayın iktidarı yüzünden yaşanılamaz hale gelen bir çevrenin, sağlık sisteminin dayattığı problemleri toplumdan yanıltılarak yalnızlaştırılarak afetlerde ve depremlerde yaşadıklarını unutmayacaktır. Emeklileri enflasyona ezdirenler emeklilerin sağlık hakkına barınma hakkına güvenli çevre hakkına ve Nihayet yaşam hakkına göz koymaktan geri durmamışlardır işte Tam da burada emekliler Dün olduğu gibi bugün de sokaklarda hesap soracaklardır. Emekliler hesabı mahşere bırakmayacak utanmadan oylarına talip olan düzenbazlardan sandıkta hesabını soracaktır.” 
Haber Merkezi



Nazim arat
14.04.2023 22:13:30
Akp gitsin kim gelir ise gelsin sadece abd için köpeklik yapan pkk be feto gibi lağım fareleri gelmesin yeter. Ataturk ilkelerinden ayrılan yolunu şaşırır

Anahtar Kelimeler: Emeklilerden Bandırma’ protestosu
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı