Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Emeklilere 6 bin 62 liraya varan avans

Emeklilere 6 bin 62 liraya varan avans

Emeklilik başvurusunu yapanlar maaşını beklerken 6 bin 62 liraya varan avans alabiliyorlar.

Emeklilik başvurusunu yapanlar maaşını beklerken 6 bin 62 liraya varan avans alabiliyorlar.
Emekliler maaşları bağlandıktan sonra da pek çok avantajdan yararlanabiliyor.
6 bin 62 lira avans: Emeklilik başvurusunu yapan ve aylığı 90 gün içinde bağlanamayanlar, yazılı başvuru yaparak avans alabiliyor. SGK, bu kişilere, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Yani bu yıl başvuru yapan 6 bin 62 liraya varan avans alabiliyor.
Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.
Ek ödeme: Emekli aylığı bağlananlara, her ay maaşlarının % 4-5´i oranında ek ödeme veriliyor.
Bu ödeme her ay maaşlarla birlikte hesaplara yatırılıyor. Maaşlar arttıkça ek ödeme tutarı da yükseliyor.
Yılda 2 kez zam: SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl Ocak ve Temmuz´da bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alıyor.
Memur emeklilerinin maaşına da toplu sözleşmede belirlenen oranda artış yansıtılıyor. Ayrıca ekstra artış düzenlemeleri de yapılıyor.
600 lira promosyon: Tüm emekliler bankaya ´3 yıl maaşımı sizden alacağım´ taahhüdü vererek promosyon alıyor. Promosyonda taban tutar maaşa göre 300-375-450 lira.
Bazı bankalar kampanyalarla emeklilere 600 liraya varan ödeme alma yolunu açıyor. Banka tercihi emeklilik başvurusu sırasında yapılabiliyor.
Düşük faizli kredi: Bankalar emekli müşterilere özel düşük faizli kredi kampanyaları gerçekleştiriyor. Emeklinin mevduatına da yüksek faiz uygulamaları yapılıyor.
2 kez ikramiye: Emekliler, geçen yıldan itibaren ikramiye hakkına kavuştu. Emekliler, maaşı bağlandıktan sonra yapılan tüm bayram ikramiyesi ödemelerinden yararlanıyor.
Haber Mekezi



Anahtar Kelimeler: Emeklilere liraya varan avans
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli