Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Emeklilerin bayrak ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesini istedi

Emeklilerin bayrak ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesini istedi

Akın, ?Dini bayramda emeklilerimize 2 bin lira verelim? dedi.

Akın, ?Dini bayramda emeklilerimize 2 bin lira verelim? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, emekli, dul ve yetimlerin bayram ikramiyelerine zam yapılmasını istedi.
CHP Milletvekili Akın, TBMM Genel Kurulu´nda İYİ Parti´nin, salgın sürecinde 65 yaş üstü vatandaşların yaşadığı sorunların incelenmesi ile ilgili verdiği araştırma önergesini üzerine CHP Grubu adına konuştu.
İktidarın sadece bir kesimin değil, yoksulların, kadınların, bakıma muhtaç yaşlıların, işsizleriz yanında olması gerektiğini ifade eden Akın, açlık sınırının 2 bin 500, yoksulluk 7 bin 900 lira olduğunu hatırlattı.
65 yaş üstü vatandaşların aldıkları maaşla geçinmeye çalıştıklarını dile getiren Akın, şöyle devam etti: ?65 yaş üstü vatandaşımızın aldığı parayı cebinize koyun, pazara gidin yanında, elinize o fileyi alın, bakalım o parayla, o maaşla o file nasıl dolacak? Pazara gittim, çalışıyoruz, çünkü bizim Sayın Genel Başkanımız bize her zaman ?Sokakta olun´ diyor, sizlerinki gibi sadece sıkıştığı zaman değil. Ben, şimdi, merak ediyorum, siz sokağa çıktığınız zaman nasıl konuşacaksınız? Diyor ki oradaki teyzem: ?Yahu´ diyor, ?TÜİK´e göre´ diyor, ?enflasyon % 12´ymiş.´ Aynen verdiği cevap şu: ?Hadi oradan! Enflasyon % 90.´ diyor. Siz ne yapıyorsunuz? % 12 diye gösterip % 90´a insanları mahkum ediyorsunuz. Bakın, ayrıca, arkadaşlar, hiçbir şey bilmiyorsanız, sadece elektriğe şu iki yılda yapılan zamma bakın. İki yılda zam yaptınız, % 72, bir de millete dediniz ki ?Enflasyon % 12.´ Gerçekten milletle dalga geçmeyi bırakmanız gerekiyor. Bizlerin projesi, Sayın Genel Başkanımızın daha önce söylediği, işte, dinî bayramlarımızda ikramiye vermek; bunu bile delik deşik yaptınız, tam doğru dürüst uygulayamadınız. Şimdi yapılması gereken nedir? Bakın, bayram geliyor. Bayramda büyüklerimize saygı göstermek, hürmet göstermek bizim inancımızdan gelir. Gelin, hep birlikte, bu bayramda ve bundan sonraki dinî bayramda emeklilerimize 2 bin lira verelim, ne olacak? Siz istediğiniz her yere para aktarıyorsunuz. Maaşlar parça parça geliyor emeklilerimize, kıdemli yaştaki vatandaşlarımıza da desteğinizi görelim.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli