Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Emeklilerin zam isyanı

Emeklilerin zam isyanı

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Balıkesir Türk Emekli-Sen Şube Başkanı İbrahim Şayan, enflasyon yükünün emekliyi ezdiğini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Balıkesir Türk Emekli-Sen Şube Başkanı İbrahim Şayan, enflasyon yükünün emekliyi ezdiğini söyledi.
Şayan, “Enflasyon bir türlü aşağı doğru bir seyir izleyemedi. Kimin sözüne inanacağımıza biz de şaşırdık. Ekonomi Bakanı aşağı doğru seyir izliyor diyor. Merkez Bankası Başkanı aşağı doğru seyir izleyeceğini tahmin ediyoruz diyor. Ancak enflasyon, hep yukarı, hep yukarı. Bizim malum TÜİK’in hesaplarına göre de hala yukarı doğru gidiyor. Yıllık enflasyon Nisan’da % 9,38, Mayıs’da % 9,66, Haziran’da % 9,16’lık seviyelerden, Temmuz’da da % 9,32 oldu. Merkez Bankası da çekirdek enflasyonu tutturamıyor. Enerji, gıda, içki, sigara ve altın hariç olduğu halde enflasyonu aşağı çekemiyorlar.” dedi.
Şayan, devamında şunları kaydetti: “Demek ki ekonomi temennilerle, dileklerle yönetilmiyor. Gerçekler, emeklilerimizin perişan olduğunu söylüyor. Artık sebze meyve bollaştı, tekstil ürünleri indirime girdiği halde enflasyon hala düşmüyor. Bu mevsimde biz emekliler salça yapacağız, konserve yapacağız ki kışın piyasadan alınan salçadan konserveden biraz daha ucuz olsun da, kırık dökük emekli üç aylığımız yetsin. Hükümet ile yetkili fakat etkisiz sendika anlaşınca ilk defa bu sene Temmuz ayında ikinci yarı yıl zammını alamadık, üstüne üstlük enflasyon farkımızda etkisiz sendika sayesinde gasp edildi. Enflasyon büyük adaletsizliktir. Emekli enflasyon yükünü altında eziliyor. Ey Hükümet: Memurun, emeklinin enflasyon farkı hakkını gasp ettin, emeklileri sefaletin kucağına attın. Hiç olmazsa Torba Yasa ile bu yanlışı düzelt. Bir kez olsun bizlerin, emeklinin yüzünü güldürecek bir kanuna imza at.”



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli