Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Emeklilikte yaş bekleyenleri üzecek haber

Emeklilikte yaş bekleyenleri üzecek haber

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilikte yaş bekleyenlerle ilgili bir adımın gündemlerinde olmadığını belirterek Ne bizim bütçemiz, ne de SGKnın mevcut yapısı böyle bir adımı kaldıramaz dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilikte yaş bekleyenlerle ilgili bir adımın gündemlerinde olmadığını belirterek "Ne bizim bütçemiz, ne de SGK`nın mevcut yapısı böyle bir adımı kaldıramaz" dedi
Maliye Bakanı Şimşek, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında 2012 yılında bütçe açığının 5.5 milyar lira olarak gerçekleştiğini hatırlatarak bu yıl Mart ayında bütçe açığının geçen yılın aynı dönemine paralel seyrettiğini ve 5.4 milyar lira olduğunu söyledi. Bütçe gelirlerinin 2013 yılı Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre % 13,5 artarak 24,8 milyar liraya yükseldiğini belirten Şimşek, bütçe giderlerinin ise % 10,3 artışla 30,2 milyar lira olduğunu anlattı.
Emekli sayısı 10 milyon 400 bin
2012 yıl sonu itibariyle Türkiye`de 10.4 milyon emeklinin bulunduğunu ifade eden Şimşek, erkekler için ortalama yaşın 44,9 olduğunu söyledi. OECD ülkelerinde emeklilerin ortalama yaşının 63,6 olduğunu ifade eden Şimşek, kadınlar için ise Türkiye`de ortalama emeklilik yaşının 41, OECD ülkelerinde 61,9 olduğunu kaydetti. Şimşek, "Bu sene sadece emeklilerimize bütçeden öngörülen rakam 121 milyar lira. Türkiye`de toplam yatırım bütçesi ise 38,6 milyar lira. Bu ülkede ilaveten bir de bütçeden personel gideri olarak yaptığımız harcama 115 milyar lira. Toplam 236 milyar lira. Yatırımlara yapılan tüm harcamalar ise 38,6 milyar lira" hatırlatmasında bulundu.
Emeklilikte yaş bekleyen diye bir şey olamayacağını ifade eden Şimşek "Ne bizim bütçemiz, ne de SGK`nın mevcut yapısı böyle bir adımı kaldıramaz. Dolayısıyla hangi üst düzey bürokrat ne açıklama yapıyor bilemiyorum ama açık ve net olarak söylüyorum. Bu ne Türkiye`nin hayrınadır, ne de Türkiye bu yükü kaldırabilir. Maliye Bakanlığı olarak bu konudaki tutumumuz açık ve nettir" değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli