Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Emekliyi Dolandıran çete yakalandı

Emekliyi Dolandıran çete yakalandı

Bandırma ilçesinde kendilerini savcı olarak tanıtan ve "Evinizde FETÖ elemanları kalmış" diyerek yaşlı çiftin 20 bin lirasını dolandıran zanlılar polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, belediyeden emekli Hüseyin Maçin ve eşi Servet Maçin´in evine gelen çete elemanları, evlerinde bulunan para ve ziynet eşyalarının fotoğraflarının çekilmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine yaşlı çiftin evine gelen Resul T. adlı çete elemanı çiftin evinde bulunan ve piyasa değeri toplam 20 bin lirayı bulan bilezik, Türk Lirası ve yabancı parayı fotoğraflarını çekmek bahanesiyle aldı. Komşular görmesin diye fotoğrafları arka bahçede çekeceğiz diyen çete elemanı daha sonra paraları alarak ortadan kayboldu. Polis ekiplerine haber vererek olayı anlatan yaşlı çift dolandırıldıklarını anlayınca çete elemanlarını yakalamak için polis ekipleri operasyon başlattı. Daha önce İzmir ve Erzurum´da da benzer dolandırıcılık olaylarına karıştıkları tespit edilen ve 1,5 milyon lira değerinde dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen şahıslar Bandırma Emniyet Müdürlüğü´nün sıkı takibi sonucu İstanbul´da bulunan bağlantılı diğer elemanları Ali D. ve İsa B. ile birlikte kıskıvrak yakalandı.
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel ve Bandırma Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç dolandırıcıların mağduru olan yaşlı çifte paralarını evlerine giderek teslim ettiler.
Kaymakam Sonel, böylesine büyük miktarda paraların evlerde saklanmaması, bankalarda ya da bankalardaki özel kiralık kasalarda saklanması gerektiği uyarısında bulundu.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli