Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Emektar oyuncu Erol Tezeren: ?Erdek Kapıdağ, film çekimi için çok elverişli?

Emektar oyuncu Erol Tezeren: ?Erdek Kapıdağ, film çekimi için çok elverişli?

Yeşilçam´ın ve televizyon dizilerinin tanınmış oyuncusu Erol Tezeren, ?Bir film veya dizinin başarısı için öncelikle senaryo çok önemlidir.

Yeşilçam´ın ve televizyon dizilerinin tanınmış oyuncusu Erol Tezeren, ?Bir film veya dizinin başarısı için öncelikle senaryo çok önemlidir. Senaryo iyi değilse, iyi oyuncular bile yapımı kurtaramaz? dedi. Güçlü bir senaryonun, ancak kaliteli oyunculuklarla birleşmesi durumunda başarılı olacağına dikkati çeken oyuncu, ?Ancak ülkemizde artık birçok film veya dizi, Nasrettin Hoca´nın göle maya çalması gibi, ?ya tutarsa´ mantığıyla yapılıyor? değerlendirmesinde bulundu.

/resimler/2015-8/11/1520057707543.jpg

1994 yılından beri yaz aylarınıErdek´teki yazlık evinde geçiren Tezeren, 1963 yılında rol aldığı ?Üç Öfkeli Genç? filmi ile sinemaya girdiğini, bugüne dek 130´a yakın film ve 50 dolayında televizyon dizisinde her çeşit karakteri canlandırdığını vurgularken, şunları söyledi:

?İyi oyuncu, rol ayırımı yapmamalı, her çeşit karakteri canlandırmaya çalışmalıdır. Yani, önümüze konulan yemeği yemek zorundayız. Kaliteli bir film ve dizi için çok iyi senaryolar yazılmalıdır. Tabii ki, oyunculukların kalitesi de çok önemlidir ama iyi bir senaryonun başarılı olma şansı çok yüksektir. Sinemamız ve dizilerimiz için şunu söyleyebilirim. Tam anlamıyla çukurda bir debelenme yaşanıyor. ?Ya tutarsa´ düşüncesiyle film veya dizi yapılıyor. Bunu doğru bulmuyorum.?

6.3.1942 tarihinde, İstanbul´da doğan Tezeren, çevirdiği 130´a yakın filmi arasında ?ilk göz ağrısı? olarak nitelendirdiği ?Üç Öfkeli Genç?in yanı sıra ?Bir Dağ Masalı?, ?Parmaksız Salih? ve ?Harun Reşit´in Gözdesi? filmlerini ayrı bir yere koyarken, önümüzdeki günlerde yer alacağı projeler hakkında da şu bilgiyi verdi:

/resimler/2015-8/11/1520338801888.jpg

?Önce, senaryosunu da yazan Cenk Behram Su´nun yöneteceği, çeşitli festivallerde yarışması planlanan ?Göl? isimli filmde rol alacağım. Bafa Gölü´nde çekilecek bu filmde ihtiyar bir balıkçıyı canlandıracağım. Ardından, Erdek´te çekilmesi planlanan filmde bir şairi canlandıracağım. Bu arada, Azerbaycan Karabağ´ın kurtuluşunu işleyecek bir filmde rol almam için yapılan teklif de var. Ancak en büyük arzum, Erdek sınırları içindeki Kapıdağ´da bir Yeşilçam platosu kurulmasını sağlamak ve yapımcıları buraya çekmektir. Çünkü Kapıdağ, film çekimi için ideal bir ortama sahip bulunuyor.?

Dizi sektörünün, özellikle kamera arkasında çalışanlar için çok zor olduğuna dikkati çeken Tezeren, ?Dizilerin kamera arkasında yer alan emekçiler, her çeşit saygıyı hak ediyorlar? diye konuştu.

DENİZ TUTKUNU

1994 yılından beri yaz aylarını geçirdiği Erdek´te en büyük tutkusunun deniz olduğuna dikkati çeken Yeşilçam´ın emektar oyuncusu Erol Tezeren, ?Hobby-1? isimli teknesiyle sık sık denize açılarak, balık avlamaya çıkarken, ?Deniz, tüm yorgunluğumu alıyor. Denizde huzur buluyorum? dedi. Erdek´i çok sevdiğini belirten oyuncu, ?Burada çok güzel dostluklar kurdum? diye konuştu.
Haber : Ö. BALIKÇI-T. ERTAN

 



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli