Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

EMEP Genel Başkanı Bandırmada

EMEP Genel Başkanı Bandırmada

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Bandırma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda (Bandırma Cezaevi) yatmakta olan Tahir Cananı ziyaret etti.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Bandırma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu`nda (Bandırma Cezaevi) yatmakta olan Tahir Canan`ı ziyaret etti.
Ziyaretin ardından EMEP Bandırma İlçe Başkanı Recep Akdeniz ve ilçe yöneticileri ile Balıkesir`in Karapürçek beldesi Belediye Başkanı Mehmet İlban`la birlikte cezaevi kapısında gazetecilere bir açıklama yapan Gürkan, şunları söyledi:
"32 yıldır cezaevinde bulunan Tahir Canan, yaklaşık 7 yıldır Bandırma Cezaevi`nde kalıyor. Bu arkadaşımız, 12 Eylül döneminde cinayet işlediği gerekçesiyle mahkum olmuştu. Ancak daha sonra cinayeti başkaları üstlenince, 1990`lı yıllarda bir ara cezaevinden çıkan arkadaşımız, ardından örgüt üyeliği suçuyla yeniden cezaevine girmişti. Gebze Cezaevi`nden, Bandırma Cezaevi`ne gelen bu arkadaşımızın, ikinci mahkumiyetine, bir önceki suçu öne sürülerek eski infazının da eklenmesi hukuksuzluktur. Konuyu Adalet Bakanlığı yetkililerine ilettik. Şu anda arkadaşımızın sağlı durumu iyi olup, zamanını okuyarak değerlendirmektedir."
EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, AKP Hükümeti`nin, 12 Eylül hukuku ile hesaplaşıp, bu hukuku mahkum edeceğini öne sürdüğü halde Tahir Canan`ın, hukuksuzluk nedeniyle cezaevinde bulunduğunu belirtti. 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı