Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Emniyet zehir tacirlerine göz açtırmıyor

Emniyet zehir tacirlerine göz açtırmıyor

Balıkesir Valiliği, ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' suçundan yakalanarak adalete teslim edilen zanlılar ile ele geçirilen uyuşturucuları kamuoyuna açıkladı.

Balıkesir Valiliği, ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' suçundan yakalanarak adalete teslim edilen zanlılar ile ele geçirilen uyuşturucuları kamuoyuna açıkladı.
Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada polis tarafından aydınlatılan eylemler şöyle açıklandı:
Balıkesir İl Merkezinde sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi sattığı tespit edilen  1978 doğumlu Y.G., 1987 doğumlu Ö.K. ile 1988 doğumlu M.K. isimli (3) şüpheli, Altıeylül İlçesi Balıklı mahallesinde izinsiz kenevir bitkisi ekmek suretiyle esrar maddesi elde ettiği tespit edilen 1966 doğumlu C.Ç. isimli şüpheli, Bandırma İlçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 1986 doğumlu K.B. isimli şüpheli, Burhaniye İlçesinde izinsiz kenevir bitkisi ekmek suretiyle esrar maddesi elde ettiği tespit edilen 1976 doğumlu İ.S. ile 1981 doğumlu S.M. isimli şüpheliler, Savaştepe İlçesinde izinsiz kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edilen 1952 doğumlu H.B. isimli şüpheliyi yakaladı. 
Yapılan 5 ayrı çalışmada, yakalanan 8 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
Yakalanan şüphelilerin ikametlerinden, işyerlerinden, hayvan sayalarından ve üzerlerinden, satışa hazır vaziyete getirilmiş 16 parça halinde toplam 42.71 gram  sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi, satışa hazır vaziyette parçalar halinde 5 kilo 634 gram kubar esrar maddesi ile 669 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nce 2014 yılı 6 aylık dönem içerisinde ilimiz genelinde torbacı olarak tabir edilen sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi satıcılarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda; Toplam 81 operasyon yapılmış, yapılan operasyonlarda yakalanan 180 şüpheliden 51'i tutuklanmış, toplam 3 Kilogram 33 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi ele geçirilmiş, ele geçirilen 3 kilogram üzerindeki bonzai maddesi ile en az  2000/2500 kişinin bağımlı hale gelebileceği ve zehirleneceği değerlendirilmiştir.
Balıkesir merkez ve ilçelerinde gençliğimizi zehirleyen ve uyuşturucuya özendiren şahıslara yönelik olarak çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini açıklayan emniyet birimleri, halkımızın polise ilettiği şikayet ve ihbarların en ince ayrıntısına kadar titizlikle araştırılıp en etkili şekilde sonuçlandırıldığını bildirdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli