Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Emniyetten kamera sistemi kurun uyarısı

Emniyetten kamera sistemi kurun uyarısı

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir Valiliğinden gelen bir genelge ışığında, ilçede suçların önlenmesi bağlamında güvenlik kamera sistemlerinin alış veriş merkezleri..

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir Valiliği`nden gelen bir genelge ışığında, ilçede suçların önlenmesi bağlamında güvenlik kamera sistemlerinin alış veriş merkezleri, işyerleri, apartmanlar, siteler, kamu kurumları, eğitim kurumları gibi yerlere de kurulmasının sağlanıp önleyici tedbirlerin alınmasını istedi.
Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü`nden gazetemize gönderilen açıklamaya göre; Balıkesir İl Emniyet Komisyon toplantısında alınan kararların 3. maddesi doğrultusunda, ilçemizde bulunan hastaneler, dershaneler, okullar, alış veriş merkezleri, akaryakıt istasyonları, bankalar, kuyumcular, döviz büroları, oteller, tatil köyleri, kamp yerleri, çay bahçeleri, umuma açık eğlence ve dinlenme yerleri, semt pazarları, oto galericileri ile büyük yerleşim sitelerine 7/24 saat çalışacak, 15 günlük kayıt müştemilatını görüntüleyebilecek şekilde 3 ay süre zarfında kamera sistemi ve merkezi alarm sistemi kurdurulması, bu süre zarfında kurmayanlar hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu`nun 11/c maddesi gereğince; işyerinde eksikliklerin tamamlanması, tamamlanmadığı takdirde aynı kanunun 66. maddesi gereğince 5326 Sayılı Kanun`un 32. maddesi gereğince haklarında işlem yapılacağı, yapılan işlemlere rağmen karara uymama ısrarı gösteren işyerleri eksikliklerini giderinceye kadar faaliyetten men cezası ile cezalandırılma kararının uygulanacağı açıklandı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli