Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

EMNİYETUYARDI Plakasız ve Ehliyetsiz Araca Ceza kesilecek

EMNİYETUYARDI Plakasız ve Ehliyetsiz   Araca Ceza kesilecek

Erdek Belediyesi hoparlörleri aracılığı ile vatandaşlara yapılan anonslarla, elektrikli bisiklet kullanan sürücülere de ehliyet zorunluluğu getirildiği duyuruluyor.

Erdek Belediyesi hoparlörleri aracılığı ile vatandaşlara yapılan anonslarla, elektrikli bisiklet kullanan sürücülere de ehliyet zorunluluğu getirildiği duyuruluyor.
Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü talebiyle, Erdek Belediye Hoparlörlerinden yapılan anonslarda, 6495 Sayılı Kanunla elektrikli bisikletlere plaka ve ehliyet zorunluluğu geldiğini hatırlatılıyor.
Elektrikli bisikletler pratik ve düşük maliyetli kullanımıyla özellikle şehir merkezlerinde giderek ilgi gören bir pratik ulaşım aracı olmaya başladı.
Özellikle müşterilerine paket servisi yapan işletmeciler ile çocuklar tarafından çokça tercih ediliyor.
Yakıtı benzin değil elektrik olan bu bisikletler, bugüne kadar ehliyet ve plaka istemediği için daha çok tercih ediliyordu.
6495 Sayılı Torba Kanun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, elektrikli bisikletler kanun maddesine girince bir anda her şey değişti. 
Söz konusu kanunun 13. maddesiyle 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 3. maddesinde yapılan değişiklikle elektrikli bisikletler hız, motor gücü ve ağırlıklarına göre ya motorsiklet ya da motorlu bisiklet (moped) sınıfına dahil edilerek, kullanıcılarına ehliyet ve plaka kullanma zorunluluğu getirilmiş oldu.
Motorlu bisiklet (Moped) tanımı: Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.”
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli