Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Endonezyada Balıkesir halk oyunları rüzgarı esti

Endonezyada Balıkesir halk oyunları rüzgarı esti

Endonezyada Türk rüzgarı esti. Başkent Jakartada Türk Kültürü Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Endonezya`da Türk rüzgarı esti. Başkent Jakarta`da Türk Kültürü Haftası etkinlikleri düzenlendi.
Balıkesir Halk Eğitim Merkezi, Endonezya Türkiye Büyükelçisi Zekeriya Akçam` ın davetlisi olarak 29  Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Başkent Jakarta`da yapılan Türk Kültürü Haftasına katıldı.
29 Nisan`da resepsiyonla başlayan kutlamalarda Endonezya Türkiye büyükelçisi Zekeriya Akçam bir konuşma yaptı.
Konuşmasında İzmir`den katılan ünlü aşçıların yaptığı Türk yemekleri, Balıkesir Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ve Halk Müziği Topluluğu, Kültür Bakanlığının gönderdiği resim, Türk sanatları ürünlerinin hafta boyunca ziyaret edileceğini belirtti. Daha sonra Endonezya kabine sekreteri ve Kültür Bakanı yardımcısı konuşmalar yaptılar.
Geceye Endonezya Cumhurbaşkanının oğlu, Endonezya Devlet bakanları, ülkelerin Büyükelçileri Endonezya Şehircilik Bakanı, Jakarta Milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Gecede Türküler ve halk oyunları eşliğinde Türk yemekleri ikram edildi. Türkiye Büyükelçisi Zekeriya Akçam`da türkü söyledi. Tüm davetlilerin katılımıyla oyunlar oynandı, halaylar çekildi. Halk Eğitim türkü ve halk oyunları ekipleri uzun süre ayakta alkışlanıp programa devam edildi.
Balıkesir Savaştepeli olan Zekeriya Akçam ile Savaştepeli olan Endonezya Askeri Ateşesi Bahadır Dalgıç ve Savaştepeli Halk Eğitim Müdürü Mustafa Canseven gecenin sonunda uzun uzun sohbet ettiler.
Türk Kültürü Haftası boyunca kendilerine güzel bir ev sahipliği yapan Büyükelçi Zekeriya Akçam ve eşi Ayşe Akçam Balıkesir heyetindeki ekibe hediyeler verip hava limanına kadar gelerek Türkiye`ye uğurladı. Balıkesir HEM Müdürü Mustafa Canseven Endonezya`da gördükleri ilgi ve alakadan dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek Büyükelçi ve eşine teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli