Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Enerji Bakanı Yıldız Havran'da açılış yaptı

Enerji Bakanı Yıldız Havran

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geldiği Havran İlçesinde açılış törenine katıldıktan sonra Burhaniye'yi ziyaret etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakan Taner Yıldız, Balıkesir'de Edip Uğur'a hayırlı olsun ve Valilik ziyaretinde bulunduktan sonra Havran'da açılış törenine katıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakan Taner Yıldız Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaret sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında hayırlı olsun ziyaretini gerçekleştirdi.
Ardından Havran'a geçen Yıldız, Özdoğu Kuzey Ege Bakır İşletmeleri firmasına ait tesisin açılışa katıldı.
Yıldız, bor madenlerinin özelleştirilmeyeceğini yineledi
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Bakan Yıldız, Bor madenlerinin kesinlikle özelleştirilmeyeceğini, yer altı ve yer üstü kaynaklarının zengin olduğu Balıkesir'in kalkınması ve hakkıyla Büyükşehir olması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.
Bakan Yıldız Havran'da
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Balıkesir Havran ilçesi Kozcaz Mevkisinde Özdoğu Kuzey Ege Bakır İşletmeleri firmasına ait tesisin açılışını yaptı.
Bakan Yıldız, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün, Havran ilçesinde, 10 bin metre derinlikte 20 milyon ton civarında bakır ve molibden rezervi tespit ettiğini bildirdi. Havran'da, bakır ve molibden konsantresi üretip ihraç eden Özdoğu Kuzey Ege Bakır İşletmeleri firmasına ait tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu şirketin 75 milyon dolarlık yatırım yaptığını belirterek yatırımın, bir o kadar da yıllık ihracat miktarıyla desteklendiğini söyledi.
MTA, 10 bin metrede sondajla burada yaklaşık 20 milyon tonluk bakır, molibden rezervi tespit etti. Kamu bulup, özel sektör işletecek” şeklinde konuşan Yıldız, Tükettiğimiz bakırın % 80′ini ithal ediyoruz. Bunun ithalatının engellenmesiyle ilgili yeni sahaların açılması gerekiyor. Yılda 1,2 milyar dolarlık ithalat yapıyoruz. Bu tesis, ekonomimize büyük katkılar sağlayacak” diye konuştu.
Açılış töreninde Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile firmanın yönetici ve çalışanları hazır bulundu.
Bakan Yıldız Burhaniye'de
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Havran'dan sonra Burhaniye Belediyesine bir ziyaret gerçekleştirip, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal'ı makamında ziyaret edip başarı dileğinde bulundu.
Yıldız, Biz zeytinciliğe de önem veriyoruz. Biz iktidara gelirken zeytin ağacı sayısı 92 milyon adet idi. Bu sayı bizim dönemimizde 160 milyon adet zeytin ağacı sayısına ulaştı. Bu bizim zeytinciliğe verdiğimiz önemi gösterir” dedi.
Burhaniye'ye doğalgaz ne zaman gelecek? sorusunun yöneltildiği Bakan Yıldız, Burhaniye'ye doğal gaz gelebilmesi için elektrik abonesi sayısının % 60'ı kadar abonenin ön başvuru bedelini yatırarak, ön başvuruda bulunması gerekir. Bu gerçekleşirse bizde doğalgazın gelmesi için üstümüze düşeni yaparız” diye cevapladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Burhaniye ziyaretine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Tülay Babuşcu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur katıldı.
Burhaniye Belediyesi ziyareti sonrası Bakanı Yıldız, İzmir'deki programına katılmak üzere ilçeden ayrılıp, İzmir'e hareket etti.
Enver Dolgun



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu