Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Engeller bu projeyle aşılacak!

Engeller bu projeyle aşılacak!

Türkiye Beyazay Derneğinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirdiği "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında, Balıkesir Yeni Spor Salonu´nda çeşitli spor aktiviteleri yapıldı.

Türkiye Beyazay Derneğinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirdiği "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında, Balıkesir Yeni Spor Salonu´nda çeşitli spor aktiviteleri yapıldı.
Etkinlik, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V.Halil İbrahim Koyuncu´nun da yer aldığı uzun atlama müsabakasıyla başladı.
Judo karşılaşmasıyla devam eden etkinlikte, engelliler masa tenisi karşılaşması, voleybol ve basketbol gösterisi yapıldı. İp atlama, basketbol topu taşıma, jimnastik gibi oyunların da oynandığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.
Vali Ersin Yazıcı, burada yaptığı açıklamada engelli vatandaşlara yönelik eğitim ve sağlık hizmetlerinin arttığına işaret etti. Engellilere ulaştırılan sağlık hizmetlerinin geçmişle kıyaslanmayacak şekilde artırıldığına dikkat çeken Vali Yazıcı, ?Başta evde bakım hizmetleri olmak üzere engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal yardımlar son yıllarda çok büyük artış göstermiştir´´ dedi.
Engellileri evlerinden alıp spor salonlarına götürdüklerini dile getiren Vali Yazıcı, "Engelli kardeşlerimizle güzel insanlarla sporda da buluştuk. Atletizmden futbola, uzun atlamadan masa tenisine, güreşten judoya voleybola her türlü sporu yapabildiklerine hep birlikte şahit olduk. Moral destek vermek için buradaydık. Engelli kardeşlerimiz bizim yapabildiğimiz her sporu yapabilir. Buradaki projeyle hem engelli hem de engelli olmayan gençlerimiz birlikte sporlarını yapıyorlar. Şu an burada voleybol oynanıyor, engelliler tek başına bu sporu yapmıyor. Hem engellerimiz var, hem normal sporcularımız var, zamanla alıştılar. Şu an çok daha iyiler. İnşallah aradaki engelleri kaldırarak "Aşmak İçin Hareket" sloganıyla yolumuza devam edeceğiz. Gençlerimiz bizim toplumumuzun herkes gibi bir bireyi. Bu mekanları da hep birlikte kullanacağız. Hem de birlikte spor yapacağız. Birbirimizle el ele kol kola birlikte sportif başarılara el atmayı o duyguyu birlikte yaşamayı hem engelli kardeşlerimiz hem diğer kardeşlerimiz birlikte yaşamış olacak. Devletin tüm kurumlarında sivil toplum kuruluşlarında projelerimiz büyüyerek devam edecek katkısı olan herkese teşekkür ederiz." dedi.
Özel öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Yazıcı, penaltı atışı ve masa tenisi oynama teklifinde bulunan öğrencileri kırmadı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Engeller projeyle aşılacak
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false