Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Engelli Araç Park Yeri olmayan Erdek´te sıkıntı yaşanıyor

Engelli Araç Park Yeri olmayan Erdek´te sıkıntı yaşanıyor

Engelli Araç Park Yeri olmayan Erdek´te engelli araçlarına ceza kesiliyor.

Ankara´dan Erdek´e geçtiğimiz 19 Ağustos Pazartesi günü belediyede, tapu dairesinde ve adliyede bir iş için gelen 34 BD 1092 plakalı otomobil sürücüsü Fatma A. Hükümet Konağı önünde bekleyen bir trafik polisine Engelli Araç Park Yeri´ni sordu. Polis memurundan, Erdek´te Engelli Araç Park Yeri olmadığını öğrenen araç sahibi Fatma A. aracının önüne görülecek şekilde; Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şubesi tarafından özürlüler için verilen park kartını koydu ve aracını trafiği engellemeyecek şekilde park etti. Ancak aracına ceza zaptı düzenlendiğini Ankara´ya postayla gönderilen ceza zaptından öğrendi. 

Trafik polisince, aracında görünür yerde engelli kartı olmasına rağmen ve trafiği engellemeyecek bir yerde olan aracına ceza kesmenin, bir engelliye yardımcı olmaktan daha kolay olduğunu görmekten üzüntü lü olduğunu belirten Fatma A. ?Aracımda açıldığında portatif tekerlekli sandalye olduğu için hükümet konağına yakın bir yerde bulunmam gerekiyordu. Mahkemelerin ve kaymakamlık makamının da bulunduğu Hükümet Konağı´na gelip gidecek engelliler için yakın bir yerde maalesef Erdek´in hiçbir yerinde olmadığı gibi burada da bir Engelli Araç Park yeri yoktu. Ama ceza kesmek çok daha kolaydı, memur bey de kolay olanı yapmış? diye konuştu.
Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak önlemleri alma sorumluluğunun belediyenin görevi olduğunu ifade eden Fatma A. ?Görevini yerine getirmeyen Erdek Belediyesi´nin cezasını engelliler çekiyor. Trafik ekipleri de arabanın görünür yerinde engelli kartı bulunmasına rağmen, yardımcı olunması taleplerini karşılamak yerine ?vurun abalıya´ misali faturayı engelliye ve onlara yardımcı olan yakınlarına kesiyor ?diyerek Erdek Belediyesi´nin bu ayıbı bir an önce çözüme kavuşturmasını ve trafik ekiplerinin de daha duyarlı davranması konusunda uyarılması gerektiğine inandığını.? kaydetti. Diğer yandan engellilerin araç plakalarında bulunan işaret zorunluluğunun kaldırıldığı öğrenildi.
Haber: Erdem Özcan



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli