Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Engelli Mehmetçiklere özel teskere töreni

Engelli Mehmetçiklere özel teskere töreni

Mayıs ayı içerisinde 1 günlük vatani görevlerini yerine getiren 16 engelli Mehmetçik, Ayvalık Askerlik Şubesi tarafından hazırlanan teskerelerini aldı.

Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü´ne bağlı Zihinsel Engelliler Okulu, Özel Ayvalık Rehabilitasyon Merkezi ve Ayvalık Özel Zeytin Rehabilitasyon Merkezi´ndeki öğrencilerinin Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi´nde düzenlenen teskere töreninde, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Garnizon Komutan Vekili Tabip Yarbay Fatih Özanalp, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, belediye meclis üyeleri ve engelli Mehmetçikler´in yanı sıra öğretmenleri, velileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın seslendirilmesiyle başlayan törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 4 ay önce Edremit´e giderek, üstlerine kahraman Mehmetçiklerin askeri üniformalarını giyip, 1 günlük vatani görevlerini büyük bir coşkuyla yapan engellilerin teskere töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise, ?Burada bulunan engelli gençlerimizin coşku ve heyecanına ortak olunca, güncel hayatta vatani görevini yapmamak için çürük raporu alarak askerlik görevinden kaçanlara bunun tam bir insanlık dersi olduğunu düşünüyorum. Bu gençlerimizi yürekten kutluyorum.? diye konuştu.
Konuşmaların ardından 16 engelliye teskereleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli