Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Engelli bireylere dalış eğitimi

Engelli bireylere dalış eğitimi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla Erdek ilçesinde bulunan ...

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla Erdek ilçesinde bulunan Bandırma Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitmenler desteği ile 13 engelli birey ve bir gazi dalış kampında eğitimlerine katıldı. 
Erdek’te bu yıl ikincisi gerçekleştirilen bu kampın daha eskiye dayandığını söyleyen Bağcılar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Patçı, “2012 yılında Su Altı ve Su Üstü Engelliler Kulübü’nü kurduk. O günden bugüne hocalarımızın önderliğinde, üniversitelerimiz ile birlikte bir çok etkinlik yaptık. Bu etkinliklerin hem bizim açımızdan hem de çocuklarımız açısından birçok faydası var. Bize göre en önemli faydası ise insanların engelli bireylere farkındalığı artıyor.” dedi. 
Etkinlikte engelli dalgıçlar su altında Türk bayrağını açarak gösterilerini sergiledi. 
Gösterinin ardından açılış konuşmasını yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Cihangir Boz, “Bu yıl da Denizcilik MYO ev sahipliğinde Bağcılar Belediyesi’nin destekleriyle Eti Maden’in sponsorluğunda gerçekleşti. Pratik ve teorik bilgilerini birlikte uyguladılar. Engelli bireylerin eğitim aldıktan sonra güzel başarılar elde ettiğini gördük. Başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.                 

Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celil Aydın “Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana sosyal ve kültürel farkındalık rolü üstlenmiştir. Engelleri aşmada suyun gücünü görmüş olduk.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. 
Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan, Bağcılar’da engelli bireyler için yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı. 
Denizcilik MYO Öğretim Üyesi Ferhat Yalgın, “Engelli bireylerin de bizler gibi haklara sahip olduğunun aktarılması ve haklarının artırılması maksadıyla eşitlik ilkesinin ön planda olduğu bir etkinlik gerçekleştirdik.” dedi. 
Eğitime katılan engelli bireyler sertifikalarına kavuşurken, Su Altı Teknolojisi Programı öğrencilerine de yapılan çalışmalara katıldıklarından dolayı sertifika verildi. Tören hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Engelli bireylere dalış eğitimi
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı