Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ENGELLİ YÜRÜŞ YOLU İŞGALLERİNE UYARI

ENGELLİ YÜRÜŞ YOLU İŞGALLERİNE UYARI

Edremit Belediyesi görme engelli vatandaşların şehir içinde güvenli bir biçimde yürüyebilmeleri için Yılmaz A

Edremit Belediyesi görme engelli vatandaşların şehir içinde güvenli bir biçimde yürüyebilmeleri için Yılmaz Akpınar Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı ile Azerbaycan Bulvarı kaldırımlarında görme engelliler ile diğer engelliler için kaldırımlara çizgili, renkli ve kabartmalı yürüyüş yolları yapıldı.
`5378 Sayılı Engelliler Kanunu`nun zorunlu gördüğü "Engelli Yol Yapımlarının" süresi de geçen hafta doldu ve Türkiye`deki tüm belediyeler gibi Edremit Belediyesi görme engelli vatandaşların şehir içinde güvenli bir biçimde yürüyebilmeleri için ilçede kaldırımlara çizgili, renkli ve kabartmalı modern engelli yürüyüş yolları yapıp hizmete soktu.
Edremit`te bazı işletmelerin bu engelli yürüyüş yollarını işgal etmelerine tepki veren belediye zabıtası, gerekli yaptırımlar uyguladı ve tekrar edilmemesi için esnaf uyarıldı.
Birçok büyük şehirde bile bulunmayan engelli vatandaşlarımız için Edremit`in ana bulvarlarında yapılan modern yürüyüş yolunu işgal eden esnafların uyardıklarını açıklayan Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, "Nüfusumuzun gittikçe arttığı Edremit`te görme engelli vatandaşlarımızın rahat yürüyebileceği ne bir yol izi vardı ne de onlar için bir çalışma yapılıyordu. Edremit`in ana caddelerinin çoğunda engelli vatandaşlarımızı düşünerek başlattığımız yürüyüş yolu, halkımızdan olumlu tepki almamıza neden oldu. Fakat Unutulmamalıdır ki herkes bir engelli adayıdır. Bugün onlara ise yarın bize. Ne yazık ki yaz ayında olduğumuz için bazı esnaflar dükkanlarının önüne malzeme koyarak kaldırımı işgal ediyor. Özellikle engelli vatandaşlarımız bu konuda çok rahatsız olmakta Zabıta ekiplerimize gerekli emri verdim. Kaldırım işgaline devam eden esnafa gerekli işlemler yapılması için. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmalıyız bu bizim en önemli olan vatandaşlık görevlerimizden biridir. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli