Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Engelliler Derneği Balıkesir Büyükşehir´e dava açtı

Engelliler Derneği Balıkesir Büyükşehir´e dava açtı

Dernek Başkanı Hüseyin Uçar: ?Yasalar kişilere ayrı, kurumlara ayrı uygulanmaz?

Bandırma Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, ?Bandırma sahilindeki birçok yapı ruhsatsız durumdayken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin gücü, sadece iki engelli derneğine mi yetiyor?? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, derneklerine ait ?Çadır Kafe?nin yanı sıra yine sahilde bulunan bir başka engelliler derneği lokalini de kapatmasının mantık dışı olduğuna dikkati çeken Uçar, şunları söyledi:
?Dernek olarak Çadır Kafe ile ilgili en küçük bir vergi veya kira borcumuz yoktur. Sahilde yer alan birçok kafeteryanın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Maliye´ye aylardır kira ödememeleri nedeniyle mahkemelik olduklarını biliyoruz. Durum böyleyken, ruhsatı bulunmadığı öne sürülerek sadece iki engelli derneğinin yerlerinin kapatılmasının hakkaniyet ölçülerine uyup uymadığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yasalar, kişilere ve kurumlara ayrı olarak uygulanıp çifte standart yapılmaz. Durumu defalarca ilettiğimiz halde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, bizi hep ?Bakarız, düşünürüz´ diyerek oyaladı ve bugünlere geldik.?
Uçar, beş yıldır hizmet veren ?Çadır Kafe?nin kaldırılması ile ilgili olarak Balıkesir İdare Mahkemesi´ne, ?yürütmeyi durdurma? istemli dava açtıklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli