Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eraslan: Gazilerimiz destansı tarihimizin yaşayan abideleridir

Eraslan: Gazilerimiz destansı tarihimizin yaşayan abideleridir

(TEMAD)Erdek Şubesi Başkanı Ahmet Eraslan, Gaziler Gününü kutladı.

(TEMAD)Erdek Şubesi Başkanı Ahmet Eraslan, Gaziler Günü`nü kutladı.
Her yıl 19 Eylül`de kutlanan Gaziler Haftası kutlamaları öncesi, açıklama yapan TEMAD Erdek Şubesi Başkanı Ahmet Eraslan, Gazilerimizi destansı tarihimizin yaşayan abideleri olarak niteledi.
Erdek ve bağlı belde ile köylerde 9 Kıbrıs gazisinin yaşadığını hatırlatan Eraslan, "Gaziler bizim onurumuzdur." dedi.
Büyük Önder Mustafa Kemal`e TBMM tarafından 19 Eylül 1921`de "Gazi" unvanının verilişinin yıl dönümünün Gaziler Günü olarak kutlandığını belirten Eraslan, devamında şunları kaydetti:
"Topraklar üzerinde huzur ve güven içinde yaşamamız için canı pahasına mücadele eden şehitlerimiz ve gazilerimiz Türk milletinin hayatında her zaman önemli bir yerine sahip olmuştur. Ülkemizin bütünlüğü, bağımsızlığı ve insanlarımızın güven içinde yaşaması uğruna canlarını hiçe sayarak ortaya koyan gazilerimiz sadece 19 Eylül`de değil her zaman hayatımızda vardır ve var olacaktır. Millet olarak birlik beraberlik ve huzur içinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu duygularla Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anarken gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunarım."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli