Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek 18 Eylül Ortaokul´undan ?Sesimle Dünyanızı Renklendiriyorum? projesi

Erdek 18 Eylül Ortaokul´undan  ?Sesimle Dünyanızı Renklendiriyorum? projesi

Erdek 18 Eylül Ortaokul Müdürü Cumhur Duru, ?Sesimle Dünyanızı Renklendiriyorum? isimli projeye destek vermek üzere tüm vatandaşlara çağrıda bulundu.

Erdek 18 Eylül Ortaokul Müdürü Cumhur Duru, ?Sesimle Dünyanızı Renklendiriyorum? isimli projeye destek vermek üzere tüm vatandaşlara çağrıda bulundu.
Duru, Balıkesir Valiliği´nin himayelerinde gerçekleştirilen BENGİ Projesi kapsamında ?Sesimle Dünyanızı Renklendiriyorum? projesi hakkında basına bilgi verdi.
Balıkesir ilinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarında sürdürülmekte olan eğitim-öğretim sistemlerinde kaliteyi artırmak için sonuç odaklı çalışmaların etkin olması açısından ?Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi? uygulamaları Erdek 18 Eylül Ortaokulu´nda da sürüyor. 

?Sesimle Dünyanızı Renklendiriyorum? projesi kapsamında; görme engelli vatandaşlar için kitap okunuyor ve bu kitaplar bu amaç için kurulan çeşitli kurumlar ile paylaşılıyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA(Eğitim Bilişim Ağı) ya da okunan sesli kitap, şiir ve kısa hikayelerin sisteme kazandırılması amaçlanıyor.
Projenin içeriğinde, veliler ve öğrenciler kitaplarını sesli olarak okuyarak kayıt altına alıyor. Sesli kayıtlar okulda toplanıyor ve seçilerek ilgili kuruluşlara gönderiliyor.
Projeye yönelik öğrenciler ve velilerle yapılan toplantılarda projenin içeriği açıklandı ve nasıl katkı sağlayabilecekleri görüşüldü.
Tüm velileri görme engelli vatandaşlar için sesli kitap okumaya davet eden Erdek 18 Eylül Ortaokul Müdürü Cumhur Duru, ?Sesimle Dünyanızı Renklendiriyorum? projesi hakkında gazetemiz aracılığıyla şu bilgileri aktardı:
?Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında BENGİ Projesi kapsamında başlanılan hem öğrenci ve veliler, hem de Balıkesir İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından büyük ilgi gören bu proje çalışması bu yıl da büyük hızla devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl Boğaziçi Üniversitesi´ne bağlı Görme Engelliler Teknoloji Eğitim Merkezi (GETEM)´e okunan kitaplar gönderildi. Bu noktada tüm vatandaşların desteği bekleniyor. Kitap okumak için akıllı telefonlar, tablet veya ses kayıt cihazları yeterli. Bu noktada projeye dahil olmak isteyen veliler, okul yönetimine başvurabilir. Projeden sorumlu Türkçe Öğretmeni Gülşah Gürses ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Özlem Karaca ile iletişime geçebilir. Proje sayesinde hem öğrenciler hem büyükler kitap okuyor, kitap okuma bilincine sahip oluyor, hem de görme engelli vatandaşlarımıza önemli bir toplumsal hizmet sunmuş oluyor. ?Sesimle Dünyanızı Renklendiriyorum" adlı bu projeye tüm halkımızın katılımını bekliyoruz.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli