Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek 2021´i sessiz karşıladı

Erdek 2021´i sessiz karşıladı

Erdek yeni yılı 2021´i kısıtlamalar eşliğinde sakin karşıladı.

Erdek yeni yılı 2021´i kısıtlamalar eşliğinde sakin karşıladı.

Tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de uygulanan 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlama süresince denetimler aralıksız devam etti.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle birlikte 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00´den itibaren başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00´e kadar uygulandı. Erdek merkez ve bağlı kırsal mahallelerde de korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle trafik yoğunluğunun en fazla olduğu Hükümet, Adnan Menderes, Zübeyde Hanım ve Ocaklar Caddelerinde sessizlik yaşandı.

Genelgede vatandaşların kısıtlama sürecinde ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına belirli saatlerde çalışmalarına izin verilen bakkal, market, fırın, kuruyemişçi, kasap ve manavlar açıktı.

Erdek ilçe merkezinde görev alan polis ekipleri ile kırsal mahallelerde görevli jandarma ekipleri, araçları tek tek durdurup kimlik kontrolü yaptı.

Denetimler çerçevesinde sadece kısıtlamadan muaf olan kamu personeli, vefa sosyal destek grubu görevlileri, zeytin hasadında çalışan çiftçiler ile hayvancılık sektörü ile uğraşanlar kısıtlamalardan muaf tutuldu.

Sokağa çıkma kısıtlaması tedbirlerini kontrol etmek üzere beraberinde kolluk amirleri ile birlikte denetime çıkan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, 2021 yılının ülkemiz, ilçemiz ve tüm dünya için salgının sona erdiği bir yıl olmasını temenni edip, vatandaşlarımızın yeni yılını en içten dilekleriyle kutladı.

Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek 2021 sessiz karşıladı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli