Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek ADD Lozan açıklaması

Erdek ADD Lozan açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi tarafından, Lozan Antlaşması´nın 97. Yıldönümü dolayısıyla dernek binasında basın açıklaması yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi tarafından, Lozan Antlaşması´nın 97. Yıldönümü dolayısıyla dernek binasında basın açıklaması yapıldı.
Basın açıklamasını okuyan ADD Erdek Şubesi Başkanı Hatice Kirazlıoğlu, Lozan´ın, Cumhuriyetin ve milletin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temel olduğunu söyledi.
24 Temmuz 1923´de imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile emperyalizmin, cepheden sonra masada da yenilgiye uğratıldığını dile getiren Kirazoğlu, ?Böylece tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve üniter bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti´nin temeli atılmıştı. Lozan, bu yönüyle Anayasa´da vurgulanan ve ?değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen? niteliklerin zeminini oluşturmaktadır.? dedi. 

Lozan´ın, Cumhuriyetin ve milletin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temel olduğunu belirten Kirazoğlu, ?Bu temelle oynamak, Türkiye Cumhuriyeti´nin sarsılması ve yıkılmasıdır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Lozan karşıtlarının yürüttüğü, sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız. Lozan´ın 97. yıldönümünde Büyük Atatürk´ün, İsmet İnönü´nün, milli kahramanlarımızın, devrim ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurlarında ve Milletimizin önünde bir kez daha ant içiyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti´ne, Cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan´a ve Milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. 24 Temmuz Lozan Barış Bayramı kutlu olsun? ifadelerine yer verdi.
Dernek binasında düzenlenen açıklamaya, ADD Erdek Şube Başkanı Hatice Kirazoğlu ve yönetim kurulu ile üyeler katıldı.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Lozan açıklaması
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false