Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek AK Parti´den terör devleti İsrail´e tepki

Erdek AK Parti´den terör devleti İsrail´e tepki

AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı, terör devleti İsrail´in Filistin halkına karşı yapmış olduğu katliamı lanetledi.

ABD´nin Büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasını protesto eden Gazze Şeridi´nde yaşayan Filistinlilere yönelik İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 55 Filistinli için ilçemizde gıyabi cenaze namazı kılınarak basın açıklaması yapıldı.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan kılınan namazın ardından yaptığı basın açıklamasında, Amerika Birleşik Devletlerinin büyükelçiliğini Kudüs´e taşıması, İslam´ın ilk kıblesi kadim Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.
Başkan Kayan, basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "BM Genel Kurulu´nun ve İslam İşbirliği Teşkilatı´nın Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD´nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğu´da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Çok güçlü uluslararası meşruiyeti olan bunca karara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin, onurlu davalarını savunurken İsrail´in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz.

İsrail´in, şu ana kadar 55 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve binlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini şiddetle kınıyoruz. ABD ve İsrail´in, coğrafyamızın gözbebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs´ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetliyoruz. İsrail´e, böyle devam etmesi halinde, eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Uluslararası kuralların ve vicdanın bu derece hoyratça çiğnenmesi, hiç kimsenin kendini güvende hissetmediği bir dünyaya doğru gidildiğinin ifadesidir. Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiği Kudüs´te, bu dengenin bozulması çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline sahiptir. Bu tehlikenin bilincinde olduğunu düşündüğümüz uluslararası arenayı ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırıyoruz. Türkiye, bu hukuksuzluğa karşı, dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası platformlarda ve ikili temaslar vesilesiyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Müslümanlar olarak, Kudüs´ün namusunu korumak, tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur. Ümmetin onuru Kudüs´ün, bu tarz oldu-bittilerle işgal girişimine karşı Selahaddin Eyyubi gibi dimdik duracağız. Unutulmamalıdır ki bölgenin huzur ve istikrarı, ancak, Kudüs´ün, çok dinli, çok dilli, çok kültürlü çoğulcu yapısı korunduğu, Kudüs barışa kavuştuğu zaman sağlanabilir. ABD´nin içerisine düştüğü bu akıl tutulması ve izansız yaklaşım, ABD´yi dünya kamuoyunda ve devletler arenasında yalnızlığa mahkûm ederken, işgal ve terör devleti İsrail´in zulmüne ve işlediği suçlara da ortak etmiştir. Binlerce Filistinlinin kanlarının dökümesinden, İsrail kadar ABD´nin de sorumluluğu vardır. İsrail´in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti´nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.?
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli