Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek-Bandırma üst karayolu revize ediliyor

Erdek-Bandırma üst karayolu revize ediliyor

Erdek-Bandırma yeni karayolu (üst yolu-çiçekçi düzlüğü) bölümü yapılan çalışma nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Erdek-Bandırma yeni karayolu (üst yolu-çiçekçi düzlüğü) bölümü yapılan çalışma nedeniyle trafiğe kapatıldı.
Her yağış sonrası dağdan gelen su Erdek-Bandırma karayolunun yanı sıra çevredeki bahçelere de zarar veriyordu. Yoldaki su taşkınlarını önleme amacıyla başlatılan çalışma nedeniyle Erdek´ten Bandırma´ya gidiş kamplar yolundan (eski yol) sağlanıyor. Devlet Karayolları Genel Müdürlüğü´nün yapmış olduğu ihaleyi alan Mehmet Ali Ünal İnşaat Şirketi Erdek´te çalışmalarını başlattı.
İhaleyi alan şirket yetkilileri yaptıkları açıklamada "Erdek-Bandırma yeni karayolunda (üst yol-çiçekçi düzlüğü olarak adlandırılan bölüm) zemini 3 metre kadar yükselteceğiz. Yolun tek şeridi şu an kazıldı ve menfez döşeyeceğiz. Ayrıca DSİ yetkilileri dereye bağlantısını yapacak. 

Daha sonra bizler buradan başlayarak Bandırma Bölge Trafik Müdürlüğü´nün olduğu kısma kadar yolda bitümlü sıcak karışım asfalt uygulaması yapacağız. Yolda oluşan su taşkının önüne bu proje ile geçmiş olacağız. Çalışmalarımız tahminen 3 ay sürecek. Şu an Erdek´ten Bandırma´ya kamplar yolundan trafik akışı sağlanıyor. Bu yolunda asfalt yama çalışmalarını yaptık. Ancak yolun dar ve yetersiz olması sebebiyle Ramazan Bayramı öncesi arife günü biz üst yolu açacağız. Bayramdan sonra bu kez karşı şeritte çalışma yapacağız." şeklinde konuştular.
Erdek-Bandırma karayolunun tamamında, Bitümlü Sıcak Karışım asfalt çalışması yapılarak yolun fiziki şartlarının en üst seviyede olması sağlanacak.
Haber : Tuncay Ertan



gürcan yayıkçı
1.05.2019 08:16:51
bu çalışmayı Ekim ayında yapmak varken tam da turizm sezonunda yapmak neyin mantığıdır. İnsanlar trafikte mağdur olucak siz para kazanıcaksınız. Olur mu böyle bir iş.

gürcan yayıkçı
1.05.2019 08:33:53
Kamplar yolunun yetersiz ve dar olduğunu malum. Yazın Erdeğe gelen Turist sayısı ve araç artışının kamplar yolunda büyük bir trafik sıkışıklığına yol açacağıda net belliyken neden tam Turizm sezonunda hem Erdek halkına hem de gelecek turistlere büyük sıkıntı yaratacak bu çalışma Eylül sonunda yapılmaz mantıklı bir açıklaması var mı? Bir an önce çalışma durdurulup halkımızın iyiliği için Eylül sonunda çalışma yapılmalıdır.Şimdiden yetkilileri uyarmakta fayda var kamplar yolu yazın trafiği kaldıramaz insanlar çok büyük sıkıntı çeker. Dar ve virajlı kamplar yolunda maddi ve ölümlü kaza olmadan bu çalışma Eylül sonuna ertelenmelidir.

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı