Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı

?Büyükşehir Belediyesi´nden 15 milyon lira alacağımız var?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediye olarak hâlen Büyükşehir Belediyesi´nden toplam 15 milyon lira alacaklarının bulunduğunu açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi´nin, 4,5 yılda Erdek´ten giden 144 milyon lirayı kasasına koyduğu halde ilçeye sadece 268 bin liralık yatırım yaptığına dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu Büyükşehir yasasıyla ilçe belediyelerin artık ayakta kalma gücü kalmamıştır. İlçe belediyelerinin, yöneticileri ne kadar dürüst olursa olsun, bu yasayla ayakta kalmaları mümkün değildir. Bu konuda mevzuat değişikliğine gidilmesi gerekmektedir. Bugün Bandırma Belediyesi eğer yeni projeler üretiyorsa bunu mülk satışlarından elde ettiği gelirlere borçludur. Yine Nilüfer Belediyesi de aynı durumdadır. Erdek Belediyesi olarak bugün 100 liramızın 26 lirasını yatırımlar için harcıyoruz. Bu nedenle personelimize 13 aydır maaş ödeyemiyoruz. Çünkü belediyeler hizmet kuruluşlarıdır. Ancak her zaman belirttiğim gibi personelime minnet borçluyum. Onlara maaş ödeyememem nedeniyle uykularım kaçıyor. Bu kadar süredir maaş alamamalarına karşın hizmetlerini bir gün bile aksatmadılar. Bana güvendikleri için beni sabote etmediler.?
KAFAOĞLU´NA ELEŞTİRİ
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 2017 yılının kasım ayından beri görevde bulunduğunu belirtirken, ?Sayın Kafaoğlu, bu süre içinde Erdek´e dört kez gelmesine karşın belediyemize bir kez bile uğrama nezaketini göstermedi. Böyle siyaset, böyle particilik olmaz.? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli