Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Belediye Başkanı ifadeye çağrıldı

Erdek Belediye Başkanı ifadeye çağrıldı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı 15 Temmuz 2016 akşamı Ülkemiz´de yaşanan darbe girişimi sonrası kendisine ait sosyal medya hesabından ?TRT´de İŞLEM TAMAM? paylaşımı ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı 15 Temmuz 2016 akşamı Ülkemiz´de yaşanan darbe girişimi sonrası kendisine ait sosyal medya hesabından ?TRT´de İŞLEM TAMAM? paylaşımı ile dikkatleri  üzerine çekmişti. 

Konu ile ilgili savcılığa ?ANAYASAL DÜZENİ BOZMAYA TEŞEBBÜS ?SUÇ VE SUÇLUYU ÖVEN DARBE GİRİŞİMİNE DESTEKLİYİCİ? iddası ile bir vatandaş Erdek Belediye Başkanı Sarı hakkında suç duyursunda bulundu.

Paylaşımıyla ilgili ifadesi alınmak üzere Savcılığa Çağırılan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yazdığı paylaşım ile ilgili saat 14:00 itibariyle Erdek Adliyesi´ne gelerek burada ifade verdi.

Hüseyin Sarı yazdığı yazıdan çark ederek ifadesinde kendisinin darbe teşebbüsünü desteklemediğini belirtirken, ?Benim kişiliğimi bilen herkes böyle bir durumu desteklemeyeceğimi bilir. Ben o paylaşımı TRT´nin yayınına olumsuz yönde bir müdahele olduğu ve zorla yayın yaptırıldığı için yazdım. Asla böyle bir teşebbüsü desteklemedim. Ayrıca darbe girişimi olduğu gece evimde TRT yayını yoktu ve gelişmeleri internet ortamından seyrediyordum" dedi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı konuyla ilgili savcılağa verdiği ifadenin ardından tekrar görevinin başına döndü.

Haber:Tuncay ERTAN



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false