Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Belediye Başkanı Sarı görevden alındı

Erdek Belediye Başkanı Sarı görevden alındı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.
Görevden alındığını doğrulayan Sarı, "Aslında, bana verilen bu cezanın, seçim sonrasına ertelenmesi gerekirdi. Çünkü her meslekte işleyen süreç böyleydi ama iş bana gelince bu uygulama gerçekleşmedi." dedi.
Erdek Belediye Başkanlığı´na 2014 yerel seçiminde CHP´den seçilen Sarı´ya, görevinden alındığı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı´nın kararıyla görevden alınan Sarı, şu açıklamayı yaptı: ?28.03.2014 tarihinde, Erdek´te düzenlediğim bir mitingde, o zamanlar Başbakan olan şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a, bir dil sürçmesi sonucunda ?abla´nız demiştim. Bir kastım yoktu ve sehven kullanılmış bir sözdü. Sayın Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanı olduğunda herkese açtığı davaları geri almasına karşın yalnız benim davamı geri çekmedi. Açılan davada Erdek´teki yerel mahkeme bana 11 ay 20 gün ceza verdi. Yargıtay da bu kararı 06.12.2018 tarihinde onayladı. 3 gün, Silivri Cezaevi´ne giriş-çıkış yaptım. Ancak kendi güçlerini kullanmaları yerine benim üzerimden siyaset yapmaya çalışan bazı siyasetçiler, şimdi sanki benim adaylığımla ilgili bir sıkıntı varmış gibi hareket ediyorlar. 

Aslında, bana verilen bu cezanın, seçim sonrasına ertelenmesi gerekirdi. Çünkü her meslekte işleyen süreç böyleydi ama iş bana gelince bu uygulama gerçekleşmedi. Ben, yüz kızartıcı bir suç işlemedim. Dürüst bir şekilde Erdek´e hizmet eden bir politikacıyım. Bunu tüm Erdekli vatandaşlarım iyi bilir ve Erdek´teki seçim ile ilgili oynanan oyunları, yapılan hesapları görür. Bundan hiç kuşkum yok.?
31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar Erdek Belediye Başkan Vekili olarak İbrahim Beyoğlu´na görev verdiğini belirten Sarı, ?31 Mart´ta CHP ve İYİ Parti´den oluşan ?Millet İttifakı?nın Erdek Belediye Başkan adayı olarak seçime katılması konusunda önünde hiç bir engel yok.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli