Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi.

 Belediye Meclisi´nde, İzmir´de meydana gelen depremin enkazından kurtulan mucize bebek Ayda ile Elif´in isimlerinin Erdek´te, çocuk parkına verilmesi kararı alındı.           Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında yapılan toplantıda 10 gündem, 1 ek gündem maddesi görüşüldü.  

Toplantıya, CHP´li üye Nimet Kalafat, Recep Eren, İbrahim Beyoğlu mazeretleri, MHP´li üye Mehmet Ali Yağcı ise raporlu olduğu için katılmadı. 

Toplantıyı, izleyenler arasında AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kudret Yangal´ın da bulunması dikkat çekti. 

Toplantıya geçilmeden önce AK Parti Meclis Grubu, Belediye Meclis Başkanlığı´na 5 konuda yazılı soru önergesi verdi. 

Meclis Başkanı Hasan Yapakçı okunan yazılı soru önergelerinin cevaplarını en kısa zamanda hazırlayacaklarını belirtti. 

Meclis ek gündem maddenin görüşülmesi ile başladı.  

Ek gündem maddesi 2021 Yılı ?Evsel Katı Atık Hizmeti Maliyet Hesapları? hakkındaydı. Bu madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildi.  

Ardından, Erdek Belediyesi İmar Planı Notları oy birliği ile kabul edildi. 

Toplantıda, ilçeye bağlı Çakıl Mahallesi´nde onaylı köy yerleşik alanının kadastro paftalarına aktarılması oy birliği ile kabul edildi. 

Alaattin Mahallesi´nde 363 ada, 1 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması, komisyondan gelen rapor doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. 

Narlı Mahallesi onaylı imar planlarında 3621/3830 sayılı Kıyı Kanunu´nun uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin tanımlar başlıklı 4. maddesi uyarınca kısmi yapılaşma oranının belirlenmesi konusunda gerekli belgelerin hazır olmaması nedeniyle ek süre istendi. 

Hamamlı Mahallesi´nde 1787-1786-1891-1784-1783-1782-1781-1780-1779 ve 1776 No´lu parsellerin bulunduğu imar adasında yapı kütlelerinin belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Toplantıda, Alaattin Mahallesi 482-483-484-485-486 No´lu imar adaları arasında kalan çocuk bahçesi ve park alanına "Gülen Çocuklar Parkı" isminin verilmesi konusu oya sunuldu. 

Söz alan Ak Parti Meclis grubu, bu parka geçtiğimiz günlerde İzmir´de yaşanan depremde Türkiye´ye umut olup, enkaz altından 65 saat sonra çıkarılan 3 yaşındaki Elif´ ile 91 saat sonra enkazdan canlı çıkarılan 4 yaşındaki Ayda bebeğin isminin verilmesini önerdi.  

Meclis, Ak Parti grubunun önerisini onaylayarak çocuk parkına "Ayda Elif" isminin verilmesini kabul etti. 

Halitpaşa Mahallesi´nde imar planı gereği oluşan yoldan parçasının 47 ada 33 parsel malikine satışının yapılabilmesi için belediye başkanına ve encümenine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Yalı Mahallesi´nde 874 ada 1 parselin bulunduğu alanda plan değişikliği yapılması konusu oy birliği ile İmar Komisyonu´na gönderildi. 

Ocaklar Mahallesi´nde uygulanmakta olan uygulama imar planlarının plan notlarında değişiklik yapılması oy birliği ile İmar Komisyonu´na gönderildi. 

İşyeri ruhsatlarında ?borcu yoktur? yazısı istenmesi konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildi. 

Toplantıya, komisyona gönderilen ek gündem maddesinin görüşülmesi için bir süre ara verildi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu´ndan gelen karar doğrultusunda ek gündem maddesi, 2021 yılı ?Evsel Katı Atık Hizmeti Maliyeti?, oy birliği ile kabul edildikten sonra toplantı sona erdi. 

Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli