Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi´nin şubat ayı toplantısı yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 14 gündem, 2 ek gündem maddesi görüşüldü.

Toplantının ağırlığını imar planı değişikliği konuları oluşturdu. Gündem maddelerinde görüşülen konular, biri dışında oybirliğiyle kabul edildi.

Mecliste, Covid-19 nedeniyle, mülkiyeti belediyeye ait taşınmazların kira sürelerinin uzatılması kabul edilirken, 2021 yılında çalıştırılacak geçici yevmiyeleri de belirlendi. Buna göre, geçici işçilerin brüt 4.336,21 TL, net ise 3.100 TL olması saptandı.

Toplantıda, belediyeye ait olup, üçü 1986, biri 1999 model, ekonomik ömrünü tamamlayan dört aracın Makine Kimya Endüstrisi´ne, hurda fiyatını verilmesi kabul edildi.

Mecliste, belediyeye 3 kamyonet alınması için Belediye Başkanına vekalet verildi. Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, ?şimdiye kadar belediye hizmetleri için kiralık araçlar kullanıyorduk. Bu ise belediyemize büyük ekonomik yük getiriyordu. Şimdi bu hizmetlerimizi kendi araçlarımızla sürdüreceğiz? dedi.

Toplantıda, mülk satışları konusunda, encümene bir yıllık yetki verilmesi, böylece her satış için meclisten yetki istenmemesi kabul edildi.

Meclisin, mart ayı toplantısını 3 Mart 2021 Çarşamba günü, saat 15.00´te yapması kararlaştırıldı.  ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli