Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Belediye Meclisi´nde kararlar oy birliğiyle

Erdek Belediye Meclisi´nde kararlar oy birliğiyle

Erdek Belediye Meclisi´nin temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Burhan Karışık´ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya CHP´den Canan Kırdar ve Nimet Kalafat, Adalet ve Kalkınma Partisi´nden ise Ceyhun Mırız katılmadı.
Toplantıdan önce Adalet ve Kalkınma Partisi belediye meclis üyesi Huri Güven, başkan Karışık´a, yeni görevinde başarılar dileyerek, çiçek verdi. Karışık da, bu görevi kendisinden önce vekaleten yürüten Hasan Yapakçı´ya çiçek vererek teşekkür etti.
Belediye Başkanı Burhan Karışık, ?Bundan sonra iktidar-muhalefet birlikte çalışarak, Erdek´e en iyi hizmeti vereceğiz? dedi.
RECEP EREN ENCÜMENDE
Burhan Karışık´ın belediye başkanlığına seçilmesiyle boşalan Encümen üyeliği için seçim yapıldı. Oylama öncesinde ?Millet İttifakı? olan CHP ve İYİ Partililer, CHP´li Recep Eren´i aday gösterdiler. Eren, mecliste bulunan CHP, İYİ Parti ve AKP´li tüm üyelerin oy birliğiyle Encümene seçildi.
Yine Karışık´tan boşalan İmar Komisyonu üyeliği için açık oylama yapıldı. ?Millet İttifakı? adayı, CHP´li İbrahim Beyoğlu, yine 13 oyla ve oy birliğiyle komisyonda görevlendirildi.
İMAR MÜDÜRLÜĞÜNE YETKİ
Toplantıda, Belediye Başkanı Burhan Karışık´ın önerisiyle imar için kot farkı isteklerinin, belediye meclisinin gündemine gelmemesi ve vatandaşın işini kolaylaştırmak için bu konularda imar işleri müdürüne yetki verilmesi karar altına alındı.

SALYA ARAŞTIRMASI

Meclis toplantısında, Erdek Körfezi ve Kapıdağ Yarımadası dahil olmak üzere tüm Marmara Denizi´ni saran müsilaj(deniz salyası) konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu´nun hazırladığı rapor hakkında da bilgi verildi.
Raporda, şu önerilerde bulunuldu:
1) Kıyılarda sahil zabıtası birim kurulmasına ve bu birime gerekli eğitim verilmesine,
2) Arıtmaların denetimi için gereğinin yapılmasına,
3) Erdek ilçesi sınırları içindeki limanlarda gemilerin denetlenmesi için Sahil Güvenlik Komutanlığı ile irtibatlı çalışılmasına,
4) Limanlarda bağlı tüm teknelerin atıklarının yasalara uygun olarak berteraf edilmesinin kontrol edilmesine,
5) İlçemiz sınırları içinde yasak avlanma konusunda sıkı denetimin uygulanmasına,
6) Marmara Denizi´ne akan, ilçemizde bulunan derelerin denetlenmesi, tarım ilacı ambalajları, zeytin atık suyu gibi kirletici özelliği bulunan maddelerin derelere atılmasını engellemek için gereğinin yapılmasına,
7) Erdek Belediye Başkanlığı´nın yetkisi dışında kalan sorunların giderilmesi için gerekli birimlerim yazılmasına karar verildi.
Erdek´e hizmet için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile de işbirliği yapmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Burhan Karışık, ?Erdek´e çok katlı bir otopark gerekli. Eğer ekonomik durumumuz elverirse, yeni bir belediye binası da yapılabilir? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli